ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Herman heeft diabetes


Enviado por   •  19 de Agosto de 2015  •  Apuntes  •  596 Palabras (3 Páginas)  •  140 Visitas

Página 1 de 3

Herman heeft diabetes . Dat is een chronische ziekte waarbij het lichaam geen of onvoldoende insuline produceert, of waarbij de lichaamscellen onvoldoende  insuline reageren. Insuline is een hormoon, aangemaakt in de alvleesklier, dat het lichaam helpt om glucose in de lichaamscellen te krijgen.

Glucose is een soort suiker. Na een maaltijd met koolhydraten (verzamelnaam voor suikers en zetmeel) neemt het bloed de glucose op uit de darmen. Glucose is de belangrijkste energiebron van het menselijk lichaam. Wanneer er geen of onvoldoende insuline is, zal de glucosewaarde in het bloed stijgen.

Een normale glucosewaarde is voor de maaltijd tussen de 70 en 110mg/dl en 1 uur na de maaltijd minder dan 160 mg/dl.

Streefwaarden zijn echter voor iedereen anders, dit word best afgesproken met je diabetes verpleegkundige en/ of de endocrinoloog.

Iedereen kan diabetes krijgen, het risico op diabetes is groter vanaf de leeftijd boven de 40 jaar, en die lijd aan overgewicht, hoge bloeddruk hebben, mensen die diabetes patiënten hebben binnen de familie, hebben meer kans om de ziekte te krijgen. Wanner de moeder zwangerschap diabetes heeft gehad en of de boorling meer woog dan 4,5 kg.

Volgens het voorschrijf en de onderzoeken gebeurd door de endocrinoloog moet u vanaf nu zelf aanleren om  twee types van insuline te spuiten.

1.- Novorapid .- Dit is een snel werkende insuline, dat u moet inspuiten 15 minuten voor de maaltijd. Deze moet 3 keer per dag worden toegediend.

2.- Lantus.- Dit is een traag werkende insuline, die wordt gebruik s ’avonds voor het slapen gaan.  

Hoe moet deze insuline worden toegediend?

1.- De vingerprik

Stap 1

Was uw handen met lauw water, droog u handen goed af.

Stap 2

Wissel de prikkelplaats in de vingers af om harde plaatsen te voorkomen. Prik best aan de zijkant van de vinger. De vingertoppen zijn te gevoelig.

Stap 3

Pas de prik diepte aan zodat er net voldoende bloed beschikbaar is voor de test strip. Te diep prikken kan het onderhuids weefsel beschadigen.

Wissel de lancet na elke prik

Stap 4

ontsmettingsmiddel is niet noodzakelijk  enkel u handen wassen met lauw water en zeep volstaat.

Stap 5

Voorkomt onderhuidse bloedingen. Na het prikken en het aanbrengen van het bloed op de test stip veeg u uw vinger schoon met een doekje.

2.- De Mogelijk injectieplaats

We spreken hier over:

a.- Buik

b.- Dijbenen

c.- Armen

d.- Billen

[pic 1]

[pic 2]

Bij het inspuiten van de insuline wordt de insuline altijd volgens het rotatie principe toegediend. Dit on lipohypertrofie* te voorkomen.

[pic 3]

*Lipohypertrofie: Is een dikke rubberachtige beschadiging die veel voorkomt is het subcutane weefsel van de injectie plaats waar de insuline wordt geinjecteerd.

[pic 4]

Waar wordt wanneer het beste de insuline ingespoten?

[pic 5]

Insuline die op een bepaal tijdstip wordt toegediend wordt bij voorkeur geïnjecteerd op dezelfde plaats. Met een andere worden tijd een plaats niet door elkaar halen.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.1 Kb)   pdf (558.7 Kb)   docx (507.6 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com