ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LES GORGONES Y MEDUSA


Enviado por   •  7 de Abril de 2015  •  265 Palabras (2 Páginas)  •  104 Visitas

Página 1 de 2

Les gorgones eren uns monstres eren tres: Esteno, Euríale i Medusa, filles dels deus marins Forcis i Ceto. Les gorgones tenen cos de dona amb les mans de bronze i ales d’or.

Medusa era de les tres gorgones l’única que era mortal, i la mes bella. La seva bellesa era tal que va seduir a Posidó, la llegenda diu que va ser al temple d’Atena, quan Atena es va assabentar va castigar a Medusa fent que qualsevol home que la mires es quedes petrificat i els seus cabells els va convertir en serps.

De la relació entre Medusa i Posidó van néixer el cavall alat, Pegàs i Crisaor. A Perseu se li va encomanar la missió de matar a Medusa, amb l’ajuda d’Atena, qui guardava rencor a Medusa per haver estat seduïda per Posidó enemig de Atena i a mes que van estar junts al seu temple, i Hermes que li van proporcionar una espasa, un casc, unes sandàlies alades i una bossa per ficar el cap de Medusa. En el moment de ser decapitada van néixer Pegàs i Crisaor, també va tenir un fill anomenat Equidna. Es diu que la sang de Medusa es va guardar per a un ús que només els deus coneixen, era que la sang de la vena esquerra era com un vénen mortal i la sang de la vena dreta donava la vida als morts i com a recursos sanadors. Durant molt de temps es va dibuixar la cara de Medusa a les anàfores de les cases en les que deien que si algú hi entrava es aquedava petrificat .

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com