ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Plaça Del Diamant


Enviado por   •  21 de Marzo de 2013  •  809 Palabras (4 Páginas)  •  353 Visitas

Página 1 de 4

LA PLAÇA DEL DIAMANT

TEXT I AUTOR:

L’autora del text és Mercè Rodoreda, la novel•la va ser publicada l’any 1962 una vegada l’autora torna finalment a Barcelona després d’haver estat uns anys en el exili. L’escriptora la va redactar en Ginebra, Suïssa, en aquesta època ja es pot parlar d’una Mercè més humanitzada per les experiències viscudes en la seua primera etapa de l’exili a França. Es tracta de la seua primera novel•la d’èxit i s’ha convertit en un clàssic de la literatura catalana de postguerra. La Plaça del Diamant és la primera novel•la on desapareix totalment el narrador omniscient i combina la lectura parlada amb el monòleg interior.

HISTÒRIA:

Tema i argument: el tema és el procés de maduració de Natalia i de la construcció de la seua pròpia identitat.

La critica va dividir la novel•la en tres parts: la primera compren els capítols 1-6 és tracta de l’etapa anterior a la república y de la pèrdua d’identitat de Natalia que passa a dir-se Colometa. En aquesta part la vida de Natalia transcorre centrada amb la relació amb Quimet.

La segona part del capítol 7-24 que coincideix amb la república i la Guerra Civil, es un moment d'agitació social i a Natalia se li comença a despertar la consciencia que va paral•lelament amb la desaparició de Quimet, en aquesta part és molt importat la relació que es crea entre Natalia i els coloms. Els coloms al llarg de la novel•la són un símbol que van evolucionant, en aquesta part representen una invasió de l’espai vital de Natalia ja que pareixen més importants que ella, en canvi més endavant Natalia arribarà a identificar-se amb ells.

La tercera part del capítol 25 al final es representa el renaixement de Natalia i coincideix amb la postguerra que per a Natalia es un principi representa la mort però després el renaixement, en aquesta part passarà de ser Colometa a ser un altra vegada Natalia, també és quan comença una relació amb un altre home que li dona l’estabilitat que mai no havia pogut trobar amb Quimet. El fragment a analitzar es situa dins d’aquesta part.

CAPÍTOL XXXVI

L’argument del capítol seria la desesperació sofrida per Natalia, el intent de suïcidi provocat per aquesta desesperació i la posterior salvació o esperança.

Estructura del capítol: l’introducció comprendria des del principi fins la línea 26, en on ens diu l’estat anímic en que es troba Natalia, que esta caminant cap a la mort que seria anar directe a l’infern ja que comet un pecat a l’hora de cometre el suïcidi. Ens dona molt de detallisme sobretot en la descripció de l’escala. Ens dona una referència a les plomes dels coloms que anteriorment havia mort i que ara sentia molts

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.6 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com