ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La psicología clínica


Enviado por   •  27 de Diciembre de 2011  •  Informes  •  462 Palabras (2 Páginas)  •  713 Visitas

Página 1 de 2

Els alumnes han entrat en massa a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació a les 13.30 hores. Començava la segona part de la classe amb una xerrada de l’experta en psicologia clínica Begoña Odriozola.

Després que el Dr. Pepe Rodríguez fes una petita presentació de l’entesa, aquesta ha explicat als futurs comunicadors quina és la manera correcta d’aconseguir testimonis en una possible catàstrofe. “L’objectiu és no traumatitzar més encara a la font. Hem d’observar i escoltar.” ha remarcat Odriozola.

La psicòloga ha donat molts consells als alumnes, que els han anotat als seus portàtils i a les seves llibretes asseguts a les toves butaques vermelles de l’aula. Els ha mencionat que cal generar confiança en la persona i que s’han d’adaptar al tempo de l’afectat. Que cal tenir un discurs lliure abans de l’entrevista per disminuir l’ansietat de la persona i observar la comunicació no verbal. A més, els ha dit que s’ha de desconfiar d’aquells testimonis que corren cap al ‘micro’.

L’especialista en cap moment ha necessitat el suport del projector per captar l’atenció dels espectadors. Els més de 200 ulls han romàs bocabadats amb el poder de gesticulació de la psicòloga. Del seu art per posar-se i treure’s les ulleres.

Els murmuris, cada cop més intensos, s’han convertit en el so ambient el temps que ha durat l’acte. Tant és així, que el Pepe Rodríguez ha intervingut per defensar a la cohibida coneixedora. “Per xerrar podeu estar fora” ha dit.

És en aquest punt on Odriozola ha convidat a pujar al Doctor a la tarima des d’on estava impartint la classe per “fer-li de model”. D’aquesta manera podria ensenyar als estudiants el contacte físic amb els afectats del cataclisme. Els futurs periodistes, còmics, han xiulat a l’escoltar la paraula ‘model’ donant a entendre una possible relació entre els dos adults. Pepe Rodríguez, defensant-se d’una manera també bromista, ha contestat als seus alumnes: “Passeu molta gana, eh!”.

Després d’aquesta distensió, els allà presents han parat més atenció. L’anhel de participació de la psicòloga d’emergència ha saciat la seva gana aconseguint que s’iniciés la participació de l’alumnat.

Cap al final de la classe, Odriozola ha explicat als alumnes que incidir sense escrúpols en la part emocional d’una persona pot ferir més encara l’afectat.

En el tancament del seu discurs, la psicòloga ha exposat els diferents perfils amb els quals es poden trobar els futurs periodistes en una catàstrofe, tot dividint-los en ‘histriònics’, ‘narcisistes’, ‘obsessius’, i ‘paranoics’. És amb l’explicació d’aquestes figures que els joves aprenents han començat a imaginar en quin dels quatre grups es trobarien en un cas d’hecatombe.

La jornada ha finalitzat acompanyada d’un so acústic de butaques

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com