ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Memoria Monitor


Enviado por   •  3 de Julio de 2012  •  973 Palabras (4 Páginas)  •  494 Visitas

Página 1 de 4

1. Emmarcament.

1.1 El Centre.

1.1.1 El centre on faig les pràctiques: L'esclat

1.1.2 Marc institucional:

ESTRUCTURA GENERAL DE L'EDIFICI:

El casal està situat a Hospitalet de Llobregat, a l'avinguda Marina número 50 dins del barri de Bellvitge, aquest es classifica territorialment dins del districte VI juntament amb el barri el Gornal.

El casal disposa d'X aules que són espais comuns per a tots els grups, comptem amb aula d'------------

Un dels desavantatges del casal és que no disposa ni de menjador ni de patis, per aquest motiu ens desplaçem a dos col · legis que estan al voltant del centre.

El primer lloc on ens desplacem es a l'escola ------------- on anem a menjar, tenim un menjador al casal, el qual mitjançant un horari s'utilitza per tots els grups de les diferents edats en diferents hores, compta amb cuina i cuiners propis.

En segon lloc on ens desplacem es a l'escola ----------- on disposem per a nosaltres d'un camp de futbol de ciment, una pista de bàsquet, un pati cobert i vestuaris, a més també tenim una sala acondicionada com ludoteca i una petita cambra per emmagatzemar tot el que necessitem per a les activitats.

QUANTITAT, TIPOLOGIA i PROCEDENSIA DELS INFANTS:

La construcció del barri, que va ser concebut com una zona residencial, s'engloba en un marc d'actuacions que es van portar a terme per albergar i oferir habitatge a la ingent quantitat d'immigrants procedent de la resta d'Espanya que venien a Catalunya a buscar feina l'any 1964.

El fet de que majoritàriament les construccions siguin de protecció oficial a contribuït a que la immigració procedent d'altres països llatinoamericans i musulmans s'instal · lesin al barri.

Podríem descriure el barri com de classe mitjana-baixa i amb nivell cultural baix, majoritàriament castellanoparlant i amb un alt risc d'exclusió social.

ENTORN SOCIOECONÒMIC:

Quant a serveis el barri es caracteritza pels nombrosos col · legis que alberga, les seves nombroses zones verdes i passeigs, multitud de comerços, equipaments i el campus universitari de Barcelona.

És una zona molt ben comunicada, disposa de dues estacions de metro de la línia 1 a més d'estació de rodalies i diverses línies d'autobusos.

Com a espais aglutinadors de la vida ciutadana cal comentar la rambla de la Marina, el parc de Bellvitge i la plaça del Mercat. Els equipaments destaquen el complex esportiu de la Feixa Llarga, presidit per l'antic Estadi Olímpic de Beisbol i actualment reformat com un estadi de futbol, seu del Centre d'Esports L'Hospitalet equip de futbol de la ciutat, el nou camp de beisbol seu l'equip Hercules l'Hospitalet. Mas el poliesportiu municipal Sergio Manzano en què juga l'equip de futbol sala L'H Bellsport.

També destaca l'Hospital de Bellvitge, un dels millors hospitals de Catalunya centre de referència en trasplantaments, l'Institut Oncològic Duran i Reynals, i el centre cultural del barri, escenari de múltiples activitats promogudes pel teixit associatiu.

El passat agrícola de la barriada es conserva en el sector de la Marina on encara hi ha algunes masies tradicionals com Ca l'Esquerrer, just al límit amb Cornellà de Llobregat, o Can Trabal.

PERSONES

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.2 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com