ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Monstres A Casa Teva


Enviado por   •  21 de Abril de 2013  •  389 Palabras (2 Páginas)  •  349 Visitas

Página 1 de 2

Els monstres de casa meva

En el vídeo, defineixen el concepte de resiliència de Boris Cyrulnik com la capacitat que te el l’infant per poder continuar el seu desenvolupament sense ensorrar-se. Una capacitat en la qual intervenen el suport del entorn i la pròpia força.

Les persones que surten en el reportatge, tenen en comú, que han patit un maltractament sexual a la seva infància. A conseqüència d’això, han tingut que seguir endavant amb les seves vides.

Aquestes persones resilients, d’acord amb el vídeo y Cyrulnik, tenen una sèrie de característiques comunes: destaquen en habilitats concretes (hi ha un nombre elevat de cineastes, escriptors i pintors) ja que es una forma per exterioritzar la seva experiència. Tenen un temperament que indueix respostes positives per part dels membres de la família i també dels estranys i relacions estables amb els altres (mecanismes de defensa més positius com ser altruista, mentalització, afany de coneixement, humor i creativitat), en el cas de l’altruisme es pot veure que les persones que surten en el reportatge, després de la seva experiència, han creat associacions o fundacions per ajudar a altres persones que pateixen el seu mateix problema. Són gent amb control intern, assumeixen la seva pròpia responsabilitat davant els fets, amb una capacitat d’anàlisi crític, creatiu i reflexiu. Comprenen de manera estructurada les experiències doloroses patides, a partir, de exposar tot el que a patit a una altra persona preferiblement que també hagi sofert el mateix trauma, perquè solament elles saben com es senten i per el que han passat, per al contrari de una persona que no sap com esmenar el mal que te l’altra persona amb les seves paraules en alguns casos, fins i tot, es queden callades davant les explicacions dels fets.

Els elements que afavoreixen a la resiliència, en aquets casos són: tenir persones a prop seu que els ajudi, que és puguin recolzar (a part de la parella, amics o familiars...) de persones amb els mateixos problemes ja que en la nostra societat en aquets temes encara són bastant tabús o com he esmentat abans no sabem com reaccionar. Fer d’aquesta experiència alguna cosa positiva com: ser més forta en el futur, o ha que els seus futurs fills no pateixin el mateix o ha obrir una fundació per ajudar a altres persones. Desenvolupar aptituds socials, augmentar l’autoestima i l’humor.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com