ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Sistemes I Processos De La Publicitat


Enviado por   •  8 de Mayo de 2012  •  443 Palabras (2 Páginas)  •  448 Visitas

Página 1 de 2

L'anunciant forma part de l'origen de la publicitat. És l'emissor, inversor, ordenant i responsable de la publicitat i com a tal, té uns drets i uns deures. El seu propòsit és vendre un producte o un servei, informar a la població sobre el seu producte o servei, conscienciar a la població sobre un problema social, millorar la seva imatge, etc. per tant, es pot afirmar que, l’'anunciant és el motor de la indústria publicitària.

La figura de l’anunciant ha evolucionat amb el temps, igual que també o ha anat fent la publicitat en general. La paraula que podria definir aquesta evolució dels anunciants seria “professionalització”.

A partir del anys 60 han canviat moltes coses, entre elles la inversió en publicitat. Abans havia desconfiança e indiferència i no es considerava que la publicitat pogués ser una eina per generar beneficis. En aquells moments els anunciants invertien en publicitat per una qüestió de prestigi més que per una qüestió de rendibilitat.

Durant la dècada dels 70 les empreses que podien creaven departaments de publicitat que s’encarregaven de totes les tasques relacionades amb la comunicació. Normalment una única persona era la responsable de fer totes aquestes tasques i no hi havia una especialització reconeguda. De mica en mica aquests departaments es perfeccionen i s’integren en els de màrqueting. A la dècada dels 80 comencen a tenir rellevància i passen a ser generadors de publicitat i promocionen les organitzacions.

Avui en dia, els anunciants demanden sistemes de comunicació integral, empreses que puguin fer-se càrrec de totes les qüestions comunicatives que necessitin les empreses, encara que es deleguin algunes tasques a agències especialitzades (com per exemple les relacions publiques, el màrqueting relacional, etc).

L'anunciant d'avui dia vol estar cada vegada millor informat, no és suficient que sàpiga què està venent, vol entendre millor com es generen les vendes.

En l'àmbit de la publicitat online, per exemple, l'anunciant és cada vegada més conscient que té molt a perdre si es relaciona la seva marca amb llocs “dubtosos”, per això, l'anunciant exigeix transparència sobre on apareix la seva marca. Un exemple que hem vist recentment, tot i que no ha estat directament publicitat online però sí han intervingut les xarxes socials, ha estat la retirada de Campofrío de la seva publicitat al programa “La Noria”, de Telecinco, com a resposta a una polèmica suscitada a les xarxes socials per la emissió d’un programa i on també l’empresa Bayer es va sumar a la iniciativa.

L'objectiu de l'anunciant és comunicar-se amb el seu públic objectiu i no tots els anunciants tenen diners suficients per fer arribar la informació necessària als consumidors, així mateix la mida de l'empresa

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com