ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Crisis Actual


Enviado por   •  23 de Febrero de 2014  •  300 Palabras (2 Páginas)  •  256 Visitas

Página 1 de 2

INTRODUCCIÓ

Des de fa molts anys hi ha molts fronts oberts, primer la crisi social, després s'agrega la crisi ecològica, la crisi energètica i finalment la crisi financera, convertida ja en desastre econòmic .

I nosaltres ens preguntem, ¿Són aquestes crisis fenòmens aïllats o pel contrari no són sinó les expressions d'una sola crisi?

Estem vivint en un planeta que està entrant en una fase d'acceleració i descontrol excessiu. Els fenòmens globals induïts per la civilització industrial, a portat molts avantatges, però també han fet del planeta un espai cada vegada més insegur, incert i perillós .

La destrucció de la biodiversitat, mars i aires contaminats, els aliments insans, substàncies perilloses, els canvis climàtics, es combinen ja amb la fallida d'empreses.

S'està generant, o millor dit ja s’ha generat una crisi múltiple que pateix tothom i caldria obligar a replantejar molts aspectes de la societat.

Creiem que no hi ha doncs una solució econòmica, tecnològica, energètica, social, política o ambiental, però sí que creiem en el poder social que amb la solidaritat, l'organització i els coneixements específics, pot ajudar a millorar la situació, però no és suficient, així que caldria crear models alternatius basats en l'autogestió, l'autosuficiència, la diversitat, la democràcia participativa i l'equitat, per mitjà dels quals els individus, les famílies, les escoles i les comunitats, recuperin el control sobre el procés que els afecten, és a dir, disminueixin el risc al qual ens han condemnat a viure la societat dominada pel capital.

Així doncs creiem que cal informar des de molt petits a la gent, i aquí nosaltres futures educadores podem ajudar. Conscienciant des d'un coneixement holístic en què pensar i sentir siguin les dues cares de la mateixa esfera, un sentit d'equitat que inclogui a la resta dels éssers vius i, en fi , una societat sostenible dominada per formes de vida orgànica.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com