ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Dinamica De Cohesion


Enviado por   •  3 de Noviembre de 2012  •  330 Palabras (2 Páginas)  •  379 Visitas

Página 1 de 2

Etapes de la vida grupal al meu grup d'Educació Infantil

Ja al segon curs del Cicle Formatiu, com a grup d'Educació infantil hem passat per diverses de les etapes de la vida grupal, hem seguit el procés cíclic que es repeteix en diferents contextos.

En un principi ens trobàrem a l'etapa d'orientació, la fase inicial, a on es duu a terme la presa de contacte entre els diferents membres, en aquest cas les meves companyes de classe, conèixer els seus noms, algunes coses de la seva personalitat i poc a poc anar coneixent-les. Aquesta etapa es caracteritzà sobretot pel nerviosisme i també per la inseguretat, l'angoixa i la preocupació principal de ser acceptat per la resta de companyes.

A la següent fase, l'establiment de normes, la comunicació entre nosaltres es tornà més fluida i es produïren intercanvis afectius. També a causa de la necessitat de crear unes normes o pautes sobre els comportaments que han de regir el funcionament, es van anar establint els rols de cadascú. Per mantenir l'eficàcia i consistència del nostre grup es van establir com a normes el respecte i el diàleg, la cooperació i la voluntat de plantar-li cara als problemes de forma positiva, tot i que no sempre les normes es compliren amb èxit.

Des del meu punt de vista en aquest moment, al començament del segon curs del cicle, ens trobem a l’etapa d’eficiència i integració grupal, a on la comunicació és oberta, es prenen les decisions entre tots i a més tots sentim que formem part del mateix grup. Baix el meu punt de vista ens trobem com a grup en el moment més eficient, a on ja ens coneixem tots, tots formem part del mateix grup i el respecte i el consens prevalen com a normes.

Ja ens trobem de camí cap a la etapa final, que arribarà un cop com a grup, haguem assolit els objectius, aprovar el Cicle d’Educació Infantil i ens dispersem cada una per diferents camins cercant i construint el nostre futur.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com