ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Dinàmica Pica Paret


Enviado por   •  7 de Noviembre de 2012  •  394 Palabras (2 Páginas)  •  707 Visitas

Página 1 de 2

9ª PICA PARED

DURADA: 10 minuts.

OBJECTIUS: -Inhibir l´impuls de conducta verbal.

CONTINGUTS: Comunicació no verbal.

DESENVOLUPAMENT: Un dels participants es posarà cara la paret i abans d´iniciar el joc determinarà una temàtica determinada i tots els participants formaran amb el seu propi cos aquesta figura (objecte, insecte, etcètera) i dirà ´´un, dos, tres i paret`, després es donarà la volta cap als companys, mentre la resta de participants estaran en els fons de l´habitacle i un cop sentin la consigna caminaran uns passos. Abans de que el company de la paret es giri cap els companys del fons, aquests tindran que avançar però estar immobilitzats amb la figura corresponent que s´ha triat. El company de la paret escollirà un participant i li preguntarà per la seva figura, si determina que la figura esmentada no és correcta, aquest quedarà eliminat i tornarà al fons. De la mateixa manera, si algun company es mou durant aquest temps de visualització, també quedarà eliminat i haurà de tornar al fons. Durant aquest temps, qualsevol company, sense ser vist, pot córrer directament cap a la paret, tocar-la, i quedar com a campió del joc. El joc es tornarà a iniciar amb el company que ha tocat paret sense ser vist.

RECURSOS/MATERIAL: -

AVALUACIÓ: Es determinaran dos elements o moments d´avaluació. La primera serà durant la dinàmica i la segon serà després de la dinàmica. Durant la primera part, el participant reflexionarà amb un o més companys que han format la figura, les diferents interpretacions conceptuals de cadascú i defensaran la seva postura per arribar a un acord. En la segon part, després de finalitzar la dinàmica, els participants comentaran la dificultat de l ´activitat i els diferents rols que s´han creat: Un rol, el de la persona que jugava a la paret. L´altre rol, el de les persones que jugaven al fons de l´habitacle.

VARIANTS/COL.LECTIU:

Retard mental / Discapacitats Intel•lectuals. Aquest col. lectiu normalment té problemes en l ´abstracció de pensament, és per lo general, una dificultat per ells. Es pot treballar aquesta dinámica però en aquest cas la persona que estarà en la paret no determinarà el concepte (objecte o animal), sinó que quedarà determinat pels altres lliurement. Cada participant farà una figura determinada i el company de la paret tindrà que endevinar de que es tracta. Quan endevini la figura d´algun company la consigna finalitzarà.

Objectiu: - Treballar la capacitat d´abstracció.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com