ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Margaret Mead


Enviado por   •  3 de Noviembre de 2013  •  719 Palabras (3 Páginas)  •  227 Visitas

Página 1 de 3

Activitat 1 - ASSAIG SOBRE L'ADOLESCÈNCIA

En aquest assaig fare una comparació de l'adolescència en la societat samoana, la societat d'Estats Units del segle XX i la societat catalana actual, utilitzant com a suport l'article de Margaret Mead "Adolescencia y cultura en samoa" i la pel·lícua Blog.

Està clar que com a persones cadascú evoluciona a un ritme diferent, i en aquest assaig em basaré en com acullen els diferents entorns a les joves adolescents i les decisions a les que es veuen enfrontades.

Les joves catalanes i d'estats units del segle XX en el seu pas de l'infantesa a la maduresa es troben en una posició molt violenta, influenciades per un entorn multicultural i amb morals molt diferents. Sel's imposa fer un seguit d'eleccions que les influenciaran per tota la vida. Aquestes decisions estipularan els grups de gent amb qui es relacionaran i els imposaran un rol en la societat que hauran de cumplir, hauran de triar una moral fixe, de manera que les posicionara en un determinat grup social on regnen les etiquetes. Aquest seguit d'eleccions generen en l'adolescent pressió per ser acceptada pel seus coneguts, parents, o gent propera, per encaixar en la societat i trobar el seu lloc al món.

En canvi, en la societat samoana, caracteritzada per la falta d'emotivitat, on es desestimen els sentiments profunds, en el seu pas de nenes a dones adultes no sel's plantejen dilemes morals, les seves uniques preocupacions seran si viuran a la tribu dels pares o a la tribu dels oncles. No els hi imposen l'obligació de definir la seva moral i les seves creences, simplement coneixen una veritat i hi poden creure més o menys.

Un altre aspecte a comparar, és el moment en que fan el pas de nenes a dones i les relacions sexuals que mantenen. En cada societat ve determinat per diferents factors.

A Samoa, com que cada nena evoluciona a ritmes diferents fan el pas quan fisicament es completen com a dones. Perquè entrar al món dels adults voldrà dir que ja són a punt per tenir fills. A l'hora de triar amb qui tindran relacions, trien entre els homes que els agraden més, o tenen l'opció d'anar a la tribu veïna, pero realment no donen gaire importància a amb qui.

A les societats d'Estats Units i la societat catalana actual és molt diferent. Per cada edat està estipulat tenir un seguit de coneixements i una determinada formació, tot el que escapa dels patrons socials és "mal vist" ja que ens regim per un seguit de prejudicis sense caps ni peus.

Amb la qual cosa està estipulat que amb divuit anys ja ets una dona madura amb dret a decidir i possibilitat d'independitzarte, pero realment el pas de nena a dona rarament coincideix amb aquesta edat estipulada. En temes de relacions

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com