ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Un Rebut Amb Poca Llum


Enviado por   •  11 de Octubre de 2013  •  560 Palabras (3 Páginas)  •  278 Visitas

Página 1 de 3

En aquest documental de TV3 del programa de 30 minuts es parla de la energia elèctrica en Espanya i dels problemes que hi ha a l'hora del elevat cost de la factura. En el nostre paisà la factura de la llum a pujat més de 80% en els últims deu anys i ja és dels més cars d'Europa. És inevitable que l'electricitat continuï pujant? A què es destinen els diners que paguem en la factura? Per què el rebut de la llum és tan difícil d'entendre? Aquest documental ens respondrà a aquestes preguntes.

El preus no s'han abaratit tot i que el sector elèctric es va obrir legalment a la competència fa deu anys. En part, perquè els successius governs han anat compensant les inversions de les grans companyies amb ajudes que s'han incorporat als costos del sistema elèctric.

En Barcelona tenim la principal central de gas del país, aquesta central poden fer electricitat per 800.000 consumidors, però passa moltes hores aturada perquè a Espanya sobra energia, ja que hi ha massa centrals elèctriques per el consum actual. S'han anat entrant energies renovables i s'han accionat, però no les han substituït per les altres. Les centrals guanyen molts diners en l’estranger ja que són molt eficients, però no ho són en el país d'origen.

Molts consumidors no entenen perquè el preu de la llum no s’abarateix i es perquè no saben que cada consumidor deu 1000€ a cada companyia per el dèficit de factura.

en el reportatge s'explica que, de cada euro que es paga en el rebut, només 30 cèntims són per fer electricitat; la resta es destinen als diferents peatges, subvencions i primes que es paguen. Uns diners que es destinen, per exemple, a compensar les centrals que estan aturades perquè ha baixat la demanda d'electricitat. O a pagar l'extrapeninsularitat, és a dir, el que costa de més generar electricitat a les Canàries, Ceuta i Melilla, on es fan servir sistemes obsolets. També a incentivar la implantació d'energies renovables.

En l'illa del Hierro posa en marxa un nou projecte per crear la seva pròpia energia que consisteix en aprofitar els grans desnivells del terreny i els vents atlàntics. Quan hi ha vent, cinc molins aprofitaran per generar energia, i quan hi hagi un excés d'energia s'aprofitarà per pujar aigua de una basa a una altre més amunt de la muntanya, on baixarà per uns tubs amb turbines per generar energia, un del projectes tecnològics més innovadors en les energies renovables.

Un enginyer anomenat Antonio Moreno no es mou de casa per treballar en una pagina web que a creat on explica il·legalitats de les companyies elèctriques, com, per exemple, que no es revisi el funcionament dels comptadors, tot i que un estudi de l'Organització de Consumidors assegura que el 80 % marca que gastem de més. Endesa va fer una

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com