ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Jane Austen


Enviado por   •  11 de Noviembre de 2014  •  346 Palabras (2 Páginas)  •  169 Visitas

Página 1 de 2

Va néixer a Steventon (Hampdhire) el 16 de Desembre del 1775, era la filla petita de set germans i els pares eren George i Cassandra Austen. Va tenir una estreta relació amb la seva única germana, Cassandra, i mantenien una abundància correspondència per la qual molts historiadors han extret part de les dades de la vida de Jane Austen. Va viure en una zona rural al sud d’Anglaterra, fet que es va reflectir en les seves obres.

Al any 1783, va ser educada per un parent d’Oxford molt breument, després a Southampton i finalment va assistir a una escola de senyoretes a l’abadia de Reading, Berkshire. Aquesta avançada educació va proporcionar a Austen la seva afició per la literatura i la seva família també li va proporcionar la seva vocació a l’escriptura donant la oportunitat a Jane de escriure les seves pròpies històries quan la família feia representacions teatrals, utilitzant llibres de la biblioteca local (que van influir en l’estil de Jane) i un dels seus germans la va encoratjar especialment: Henry.

Després de molts trasllats, finalment Austen va viure a Chawton el 1809 on va escriure les seve novel·les. Va morir el 8 de Juliol de 1817 a l’edat de quaranta – un anys a Winchester per una malaltia en aquell temps desconeguda, s’especula que va ser per la malaltia d’Addison i d’altres diuen que va ser per càncer de mama.

Les obres principals d’Austen són (en ordre de publicació):

o Sentit i sensibilitat (1811), la primera obra que va publicar i que va aparèixer amb el pseudònim de “A Lady”.

o Orgull i Prejudici (1813), la seva obra més famosa i perfila una galeria de personatges que conformen un perfecte i subtil retrat de l’època.

o Mandsfield Park (1814), és una de les novel·les més controvertides de Austen.

o Emma (1815), parla dels perills sobre malinterpretar l’amor.

o Persuasió (1818), va ser l’última obra de Jane que la va començar a escriure després d’Emma, i la va acabar el 1816 i un any després va morir.

o L’Abadia de Northanger (1818), va ser publicada anys després, encara que havia estat escrita molt abans i refusada pels editors.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com