ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EXPERIMENTS AL CERN


Enviado por   •  30 de Noviembre de 2014  •  Exámen  •  1.400 Palabras (6 Páginas)  •  268 Visitas

Página 1 de 6

EXPERIMENTS AL CERN

El CERN ens serveix per a posar a prova totes les teories de com es va formar la materia, també ens pot servir per a trobar noves particules, trobar-les seria un pas endevant més per a demostrar aquelles teories sobre l'origen de l'Univers.

Desde el 1890 el Cern va començar a crear-se, desde aleshores s'han anat predint els resultats del experiment.

La màquina no te una finalitat comercial ni militar, la seva finalitat es entendre alguna cosa sobre les lleis basiques de la fisica.

Al final, l'LHC es l'experiment més basic de la fisica, es el primer experiment que un nen petit faria, agafes dues coses i fas que colisionin entre elles, desprès observes els resultats, d'aquesta colissio obtens una serie de cosses que intentaras comprendre. En aquest cas els dos objectes que colisionen entre ells són protons diminuts que estan al nucli dels atoms, per aixo s'ha de conseguir que aquests diminuts protons es moguin el més rapid possible, per a això s'ha construit l'anell subterrani de 27 km, amb aquest anelll aconseguim que els protons es moguin quasi bé a la velocitat de la llum.

Un cop s'acceleren els protons s'aconsegueix que colisionin en quatre punts, en aquests quatre punts hi han quatre detectors diferents.

En quant al motiu d'aquest experiment, un dels fisics teorics diu:

Tenim dues respostes a la pregunta de per a que fem aixo la primera es la que donem a la gent i l'altre es la veritat:...

La que diem a la gent és: que estem reproduint les condicions fisiques just desprès del Big Bang,això ho fem per a veure com era tot just desprès de que l'Univers es crees.

La realitat, és que estem intentant compendre les lleis principals de la naturalesa. Estudiem les particules perquè just desprès del Big Bang lo unic que hi havia eren particules i per tant aquestes contenen la informació de com es va originar l'Univers, com es ara per ara i també contenen informació del seu futur.

A principis del segle XX es va determinar que tota la materia estava formada per atoms, i aquests estaven formats per electrons (1897), protons (1919) i neutrons (1932). Cap als anys trenta es varen descubrir altres particules i cap als anys 60 es ja hi havien centenars de partiules noves. Això va causar confusio fins que un grup de teorics s'adona que una sencilla estructura matemàtica explicava tot això; la majoia de totes aquestes noves particules estan formades pels mateixos tres components: els quarks . D'aquestes nomès unes quantes són particules elementals que encaixen un unpatro ordenat, aixi va neixer el model estandar, amb aquest model totes les particules van ser descobertes menys una el higgs.

El Higgs es diferents a qualsevol altre particula, es l'eix del model estandar, la teoria del higgs la va desenvolupar als 60 el fisic Peter Higgs junt amb latres teorics. Creiem que el Higgs es la peça clau de la unio de la materia, esta relacionada amb un camp que omple l'espai i que li otorga massa a particules com l'electro i que li permet esser atrapades pels atoms, per tant és el responsable de la creació d'atoms, molecules, planetes, persones. Es a dir, sense el bosso de higgs la vida no existira tal i com la coneixem.

Fins ara no han pogut demostrar la seva existencia, per ha fer-ho hem de colissionar dues particules a una energia tan alta com per a alterar el camp i crear una particula de Higgs.

En cuant al benefici economic d'aquest experiment, no hi ha cap idea, els fisic no tenien ni idea de quines repercusions economiques tindra aquest experiment ja que no es plantejen el benefici economic. Però no es descarta que al trobar una solució hi hagi una repercusió economica, ja que segurament canviara la percepcio de moltes coses, cal esmentar que si tot surt bé, es conseguiran entendre moltes coses.

La primera prova es va realitzar el 10 de setembre de 2008.

Una altra de les expectatives del CERN

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.9 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com