ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Das Experiment


Enviado por   •  25 de Septiembre de 2012  •  638 Palabras (3 Páginas)  •  487 Visitas

Página 1 de 3

DAS EXPERIMENT

Què ocorreria si de cop i volta agafes a un grup de persones a l’atzar i les fiques en una presó, uns com presos i altres com guàrdies? Com reaccionaran al trobar-se en situacions d’extrema pressió? Assumiran els rols assignats o tractaran d’afrontar-los com persones normals que en realitat són?

Aquest film Alemany explica una historia basada en un experiment real dut a terme dos anys enrere a la Universitat de Berkley (Califòrnia).

L’experiment consisteix en estudiar els efectes produïts en la conducta de presoners i carcellers presentats voluntàriament per fer l’experiment, on els carcellers han d’aconseguir que els presoners compleixin i respectin les normes imposades i aquests tenen que seguir les ordres que imposen els guàrdies. Amb això el que es vol analitzar és el comportament d’un grup de persones quan a uns se’ls atorga un poder absolut sobre els altres. Els membres del grup dels presoners seran designats per números i portaran com uniforme una bata amb el corresponent numero. Els dos grups tenen prohibida la violència, ja que si es donés el cas, es retiraria immediatament la persona que la realitzés.

L’experiment dura 14 dies i poden retirar-se en el moment que vulguin, però perden la paga. Els personatges van ser escollits al atzar per un anunci a la premsa i una oferta de pagament com a recompensa per a cadascun.

L’experiment transcorre en un lloc tancat, aparentment es com una presó, en un ambient controlat per càmeres (científics), que provoca sensació de pèrdua de llibertat, sense llum solar ni percepció real del temps.

Al principi tot funciona bé, però comencen a haver-hi discrepàncies entre les diferents personalitats, ja que els presoners es prenen l’experiment com un joc, burlant-se dels guàrdies. Això provoca que els guàrdies recorrin a sotmetre’ls a càstigs i humiliacions, ja que no poden recórrer a la violència. Els guàrdies ràpidament desperten els seus instints més foscos i apareix un líder entre ells que amb tal de que el programa experimental es compleixi, comença verdaderament a torturar als presoners. Alguns dels presoners comencen a tenir símptomes psíquics com per exemple, el presoner 89 es nega a beure’s la llet, el 69 es tanca en ell mateix i se’n vol anar... El presoner numero 77 i protagonista, mostra una conducta desafiant pels guàrdies que, personalment, jo crec que vol produir una “història millor” per al reportatge que secretament està elaborant a la seva ment.

El Dr. Thom, cap de la investigació, pateix d’ambició exagerada i nega el perill que la Dra. Jutta, ajudant del doctor, tracta de mostrar-li. Sembla que per al doctor, els fins justifiquen els mitjans, ja que l’únic que vol es descobrir alguna cosa i es dona violència abans de descobrir res i tot i així segueix l’experiment.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.8 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com