ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

L’ENERGIA I EL PROBLEMA ENERGÈTIC


Enviado por   •  24 de Enero de 2015  •  Tesis  •  1.116 Palabras (5 Páginas)  •  268 Visitas

Página 1 de 5

TEMA 9: L’ENERGIA I EL PROBLEMA ENERGÈTIC

1-. Respon les preguntes:

a) Que ha passat amb el petroli aquests gairebé 150 anys?

El nou creixement del petroli i el fort creixement dels preus de les matèries primeres agrícoles empitjoren notablement les perspectives d’inflació per al que resta de l’any. En un escenari central, que parteix de la hipòtesi que el preu del petroli s’estabilitzi entorn a 105 dòlars el barril, la inflació es manté al voltant del 4% durant el segon i el tercer trimestres de l’any o només es redueix en el quart, per acabar al 3% al desembre, el que dóna una mitjana anual del 3,9%. Desviacions de 10 dòlars el barril fa a aquest escenari ens portarien unes taxes mitjanes anuals d’unes tres dècimes per dalt o per sota d’aquesta xifra, tot i que les diferències al desembre serien molt més grans: 3,8% en l’escenari alt i 2,4% en el baix.

b) Cerca informació sobre l’augment del preu del barril als darrers anys. Quines conseqüències se’n poden deduir?

El primer problema d’aquest augment extraordinari és que exagera els desequilibris internacionals, ja que la producció de petroli està molt concentrada en alguns països.

El segon problema és que l’augment de preus provoca fortes transferències d’ingressos des de milers de milions de consumidors cap a uns pocs milers de productors concentrats. L’efecte potencialment regressiu hi ha encara dins de països que s’autoabasteixen, com l’Argentina.

El tercer problema és que el preu del petroli arrossega el preu dels aliments i d’altres recursos naturals. L’impacte sobre els aliments es produeix per una doble via: d’una augment dels costos energètics en la producció d’aliments en desviar part de la terra cultivable a produir biocombustibles. L’impacte distributi de preu és encara més important que el del preu de l’energia.

El quart problema és que la transferència de recursos dels consumidors als productors pot desaccelerar de manera important el creixement mundial.

El cinquè problema són les conseqüències geopolítiques. La principal d’elles és que l’augment del petroli sosté el règim teocràtic iranià i finança el seu desanvolupament nuclear.

En definitiva, els problemes que produeix l’augment del preu del petroli està provocant problemes distributius que duen a retrocessos proteccionistes i intervencionistes, poden provocar una desacceleració del creixement mundial i conseqüències geopolítiques que poden crear grans problemes econòmics.

c) Quins desavantatges econòmics i socials presenta per un país la utilització del petroli com a principal font energètica?

El seu ús produeix la emissió de gasos que contaminen l’atmosfera i resulten tòxics per la salut. Es produeix un esgotament de les reserves a curt o llarg termini. Al ser utilitzat es contamina molt més que altres productes. La seva extracció és molt més contaminant i hi ha risc de vessaments en el mar durant la extracció o durant el transport.

2-. Llegeix l’article següent i respon les preguntes:

a) En quins llocs i per quin motiu s’estan instal•lant les plantes solars?

En el desert del Sahara (Nord-Centre Àfrica). Es fa aquí per què hi fa sol durant tot l’any.

b) Quines dues vies principals existeixen per l’aprofitament de l’energia solar?

Les dues vies principals que existeixen són la paca solar tèrmica i la fotovoltaica.

3-. Respon les preguntes

a) Imagina que tens una bombeta de 100watts encensa durant tot el dia. Quanta energia consumeix?

100W  0,1Kw 1 dia  24 hores

0,1x24 = 2,4kwh

c) En quins períodes de l’any el consum és màxim i mínim? A que es deu?

És màxim durant l’hivern i l’esitu, una mica mes durant l’hivern.

A l’hivern segurament per què es necessita calefacció, el dia és més curt, i per tant, es té la llum oberta durant més temps.

A

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.5 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com