ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Película De GATTACA


Enviado por   •  13 de Enero de 2014  •  963 Palabras (4 Páginas)  •  245 Visitas

Página 1 de 4

Exercici sobre la pel•lícula GATTACA de Andrew Niccol de l’any 1997

Anàlisi de la manipulació genètica i els seus efectes

Sònia Morera

COSMOS A

Índex

1. Tema

2. Mecanismes per la manipulació genètica

3. Conseqüències de la manipulació genètica

4. Opinió personal

5. Altres

6. Bibliografia

Tema

El tema d’aquesta pel•lícula és clarament la selecció genètica en una societat futura, en la qual la manipulació genètica serà la base per un bon futur de qualsevol infant. Es tracta de caracteritzar genèticament els embrions de la parella interessada i transferir només aquells que hagin sigut diagnosticats com “perfectes” al úter matern.

Per exemple, l’any 2007, dos pares catalans van recórrer a la manipulació genètica ja que el pare tenia una malaltia crònica bastant rara (exostosis múltiple) a causa de la qual les dues bessones que anaven a tenir haurien de passar la vida al quiròfans. Així, van acudir institut Universitari Dexeus en busca d’una solució, i aquests van aconseguir implantar-li a la mare embrions sans, sense cap perill ja que les filles tinguessin aquesta malaltia.

(El País, Mònica López Ferrado, 2007)

Mecanismes per la manipulació genètica

Els diferents mètodes són:

Seqüenciació del ADN

La seqüenciació del ADN són un conjunt de mètodes i tècniques bioquímiques que serveixen per determinar l’ordre dels nucleòtids en l’ADN. La seqüència del ADN és la informació genètica heretable del nucli cel•lular, la mitocòndria o els cloroplasts i per tant saber el seu orde ens podria permetre saber l’orde del seu progenitor, o al revés, poder endevinar l’orde del seu fill i per tant poder fer-hi una manipulació si ho volguéssim.

PCR

La PCR (Reacció en Cadena de la Polimerasa), permet als científics produir milions de copies partint només d’una sola cadena d’ADN en només aproximadament dues hores. Aquesta tècnica el que ens permet és amplificar la cadena del ADN utilitzant enzims i per tant és molt més fàcil saber quins virus o bactèries causants d’algunes malalties s’hi troben, o identificar un cadàver molt més fàcilment un cop la persona ja és morta.

Proteïnes recombinants

Bàsicament es tracta de la creació d’un tipus de proteïna en un esser viu que no la té normalment, i convertir-les en l’ADN d’un altre. Una d’aquestes proteïnes seria per exemple la insulina in-vitro, la qual es crea a partir de la recombinació de gens humans en l’ADN de la bactèria Escherichia coli. D’aquesta manera es poden produir grans quantitats del gen implantat a la bactèria i produir moltes proteïnes recombinants en molt poc temps.

I altres.

(1. Unidad genética, clínica Vistahermosa 2. ANÁLISIS MOLECULAR en Seguridad Alimentaria y Biomedicina, Ana Martínez-Hortigüela, 2008 3. Wikilingua.net, seqüenciació de l’ADN 4. Cold Spring Harbor Laboratory, Biology Animation Library)

Conseqüències de la manipulació genètica

Conseqüències positives de la manipulació genètica seria per exemple evitar l’extinció de l’esser humà, ja que cada cop podríem anar perfeccionant-lo més i fer que s’adaptés millor al seu entorn i a possibles noves formes de vida. Aquesta conseqüència no afectaria només

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com