ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

QUESTIONARI CONTAGIO


Enviado por   •  6 de Mayo de 2015  •  1.332 Palabras (6 Páginas)  •  178 Visitas

Página 1 de 6

INS BAIX A MAR

AREA DE CIÈNCIES DE LA NATURALESA

CIÈNCIES MÓN CONTEMPORANI

1r BATXILLERAT

Nom i Cognoms: Emilio Feliu

Contagio

1.- Fes una breu sinopsis de la pel·lícula

Aquesta pel·lícula ens narra una història sobre una rapida epidèmia que contagia en qüestió d'hores a gran quantitat de persones. Tot comença a Hong Kong arran de la protagonista, anomenada Beth, que torna d'un viatge empresarial. A aquesta dona li queda poc temps de vida, ja que sense anodar-s'en ha sigut contagiada a causa de la mala higiene a l'ambient de la ciutat de Hong Kong. Les malalties als països subdesenvolupats o països no occidentals, sobretot a les zones rurals, no solen ser noticia als països europeus. Aquesta malaltia va matar a milions de persones en pocs mesos en aquelles terres. Un cop morta, el seu marit descobreix que ell que és immune, tot hi que havien passat poques hores junts. Però ell, anomenat Mitch, se centra a tenir cura de la seva filla adolescent.

Els països desenvolupats només tenen cura d'aquestes qüestions quan creuen les seves fronteres, i a l'Atlanta se celebra un congrés del Departament de Seguretat Nacional per a intentar trobar vacuna per al virus. Aquesta és la missió d'Erin, que treballa juntament amb Ally, per a trobar la cura, que se'n van a Minneapolis per tal d'investigar i trobar alguna cosa per tal de controlar la seva propagació. Per altra part l'Organització Mundial de la Salut escull a la Doctora Orantes per a realitzar aquesta investigació, que va a l'Àsia on serà segrestada pels habitants d'una zona rural, encara sense perills, per tal d'evitar el seu contagi i salvar els que ja ho estan. Mentre la Doctora Erin és contagiada i mor.

2.- Quin és el tema principal de la pel·lícula i els secundaris

El tema principal és la Salut, com a temes secundaris hi ha la Medicina, les Organitzacions sobre la Salut, i les males costums higièniques als països subdesenvolupats.

3.- Què us ha semblat la pel·lícula? Ha sigut interessant Us ha agradat? Si Justifiqueu la vostra resposta. Crec que és una pel·licula molt inspiradora, per què fa que et donis compte que cal tenir uns bons costums higiènics. També reflecteix molt bé el poc interès d'alguns governs a ajudar i tenir en compte als països en què la Salut encara no té un cert estatus, i per tant és de mala qualitat.

4.- Què relació hi ha entre el títol de la pel·lícula i la pel·lícula? Que les epidèmies es contagien rapidament, sense que ens adonem.

5.- Quina és l’escena de la pel·lícula que més t’ha agradat? Per què? La de Beth quan torna a casa, als Estats Units, amb la seva família, per què és quan ella pensant que el seu viatge de negocis ha sigut cansat però bo i té unes bones expectatives sobre el seu treball, cau a terre a causa de la malaltia que feia poques hores havia rebut, a un dels més rics països de l'Àsia, Hong Kong.

6.- Li canviaries el final a la pel·lícula? No Per què? Ja està be.

7.- Quin és l’origen, les característiques i la manera de com actua aquest virus? El virus a la pel·licula es basa en el virus Nipah. Aquest va sorgir a Malàisia a la fi dels 90 i es va propagar dels porcs als grangers.

8.- Quina solució plantegen al problema durant la investigació i al final? //

9.- Per què el protagonista no es posa malalt? És immune.

10.- Com es transfereix i amb quina velocitat es transmet el virus i la malaltia? Amb molta rapidesa.

11.- Quins són els símptomes i quin és el diagnòstic de la malaltia? //

12.-Què faries si tinguessis informació privilegiada que pogués causar alarma, la compartiries amb la teva família i amics, com fa el doctor Cheever? Si, és clar. La família lo primero. Però cal tenir en compte també la resta de persones. De vegades la informació privilegiada és injusta. Ja que tan sols

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.9 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com