ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Quines són les pors o les fòbies que s´ha trobat més freqüents en la seva consulta? I les més estranyes?


Enviado por   •  23 de Mayo de 2018  •  Exámen  •  1.186 Palabras (5 Páginas)  •  109 Visitas

Página 1 de 5

ENTREVISTA PSICÒLEG

  1. És freqüent la visita de pacients a causa de fòbies  o pors?
  2. Si, els transtorns d´ansietat i transtorns fòbics són molt frequents en la societat actual.
  3. Quin ha sigut el cas més dur que ha tractat?

Pacients amb agorafòbia molt important que porten anys sense sortir de casa amb les conseqüències que això implica ( disminució de la relació social, moltes vegades no poder treballar o estudiar, no anar al metge,…).

  1. Quines són les pors o les fòbies que s´ha trobat més freqüents en la seva consulta? I les més estranyes?

Les fòbies més freqüents  solen ser  l´agorafòbia i el trastorn hipocondríac ( por a patir alguna malaltia o algún mal important). Les més estranyes són fòbies especifiques molt concretes que poden variar segons la persona (fòbia als coloms).

  1. Segons la seva experiència, hi ha més homes que dones a la seva consulta com a pacients o més dones que homes?

Potser hi ha una lleu tendència a que aquests trastorns es donin més en dones però en general la seva incidència és igual en ambdós gèneres.

  1. És freqüent en casos de por l´ús de medicació per al pacient?

Si, normalment s´utilitzen fàrmacs ansiolítics per al tractament d´aquests trastorn, com ara les benzodiazepeines. O antidepressius del tipus ISRS. Tot i que el tractament d´elecció en aquest cas és sempre la teràpia psicològica (normalment cognitivo-coductual).

  1. En cas afirmatiu d’utilitzar un tractament al pacient, com reaccionen a aquell tractament?

El que fan els fàrmacs és disminuir els nivells d´ansietat de forma puntual en els moments crítics quan la situació o objecte que produeix la fòbia està present (benzodiazepines). També es poden utilitzar altres fàrmacs, com ISRS, per disminuir l´ansietat a nivell basal o disminuir els pensaments obsessius en relació a la fòbia.

  1. Quins són els tractaments psicològics o físics utilitzes freqüentment?

Els tractaments d´elecció dels trastorns de pànic és la teràpia cognitivo- conductual (TCC), que realitza un psicòleg clínic en diverses sessions al llarg del temps.

  1. El tractament  que utilitzes té una relació directe amb la fòbia del pacient?

La TCC actua directament sobre la fòbia del pacient, ja que intenta desvincular els símptomes d´ansietat del objecte/situació de la fòbia. En canvi, la medicació només actua sobre la simptomatologia ansiosa, independentment de quina sigui la fòbia.

  1. Ets partidària de l´ús freqüent de fàrmacs?

Es recomanable l´ús de fàrmacs només en aquells casos en que el pacient se´n pugui beneficiar o realment els necessiti perquè la teràpia psicològica encara no ha arribat a fer l´efecte esperat (ja que triga un temps a ser efectiva). Sempre que s´inicia un fàrmac s´ha de fer de forma progressiva, igual que la seva retirada i utilitzar la dosis mínima eficaç (sobretot en aquells casos que puguin crear certa addicció, com les benzodiacepines).

  1. A quina edat és mes freqüent que els pacients visitin la seva consulta?

Normalment els trastorns fòbics comencen a l’adolescència o en adults joves.

  1. Quin és la radi de nens envers adults de pacients? I quin és el de pacients curats envers pacients no curats?

Els trastorns d´ansietat o de pànic són igual de freqüents en adults que en nens. La majoria de vegades es poden curar amb un bon tractament psicològic.

  1. Què són més freqüents , les paranoies en nens o en adults?

En els trastorns psicòtics son més freqüents en adults que en nens ja que l´edat d´aparició d´aquest trastorn es entre el 18-25 anys en homes i 25-35 anys en dones. Però en alguns casos també poden aparèixer durant la infància.

  1. Quins són els tractaments psicològics o físics utilitzes freqüentment?

En els trastorns psicòtics el tractament d´elecció és farmacològic, els anomenats antipsicòtics. Aquests han evolucionat molt en els últims anys, disminuint els freqüents efectes secundaris que produïen els antics.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.6 Kb)   pdf (66.6 Kb)   docx (14.6 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com