ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Reproduccion Lego Curiosity


Enviado por   •  29 de Noviembre de 2014  •  1.669 Palabras (7 Páginas)  •  240 Visitas

Página 1 de 7

Guió defensa treball de recerca

Introducció

Durant el meu projecte, el meu objectiu ha estat la construcció d’un robot construït amb materials de Lego i aparells també de Lego, el robot que he creat ha estat construït amb la intenció de copiar al astromòbil (vehicles espacials que exploren planetes extraterrestres o cossos Celestes), el Curiosity és el que està en missió a Mart. Per que pugui fer les mateixes funcions que aquest, faré dissenys de les diferents parts que componen el robot i després ensenyaré com el construeixo i quins són els resultats de aquest procés. A part de la part pràctica també he investigat una mica en els astromòbils, que són i quina historia porten darrere, i finalment centrant-me en el Curiosity.

Tema del treball

He triat aquest tema ja que a principis de curs estava força perdut i no sabia de que fer el treball, el professor Carlos va proposar construir un robot de Lego que imiti al rover de la NASA Curiosity. Aquí em vaig decidir, el Lego és un joc amb el que sempre havia estat jugant de petit i em fa il•lusió utilitzar-lo pel projecte, per construir-lo utilitzaré un kit molt especialitzat de Lego, que funciona amb electrònica, mai l’havia utilitzat i tenia ganes de provar-lo i posar-me a construir.A part el tema de la exploració espacial m’interessa bastant, sempre he tingut curiositat per l’espai exterior i encara més sobre Mart la possibilitat de existir vida extraterrestre en aquest.

Hipòtesis

La meva Hipòtesis principal és que:

Hipòtesis 1: Es pot construir un robot de Lego que pugui imitar al robot de reconeixement Curiosity, amb la mateixa estructura de sis rodes, un braç mecànic, i una càmera.

Per desglossar la hipòtesis principal, he fet tres subhipòtesis independents que concreten els requisits del robot:

La primera diu que el robot podrà imitar l’estructura i la mobilitat del ròver original.

La segona que el robot tindrà les mateixes capacitats d’observació i identificació.

I la tercera que el robot serà capaç de subjectar un telèfon que reconeix codis BiDi.

Objectius

Per dirigir el treball m’he marcat uns objectius:

-Aprendre a utilitzar el Lego Mindstorms, i també programar els robots a fer les accions pròpies del robot Curiosity.

-Conèixer el funcionament d'un robot amb sistema motriu de 6 rodes, saber com funciona el seu sistema de suspensió i tracció, etc.

-Creació de codis BiDi per personalitzar la recerca del robot. (Per poder redirigir-me a la pàgina que m’interessi, com una fitxa tècnica d’un element o mineral.

-Saber-ne més sobre el robot Curiosity de la NASA, i investigar sobre la seva missió.

Aplicar el Lego per a la construcció de un model d’un rover espacial i veure quins resultats dóna.

Els objectius de un TR

-Compilar informació sobre un tema e concret.

-Aprendre a buscar informació.

-Desenvolupar la capacitat de recerca.

Metodologia-Procés tecnològic

La metodologia que he seguit, ha esta seguir els passos d’un procés tecnològic.

Volia fer un robot com el Curiosity que pogués imitar els seus moviments, i complís les seves funcions bàsiques, per això he hagut de construir un robot pel meu compte.

La solució directe és utilitzar el Lego® Mindstorms com a material de construcció i faig un primer disseny del robot a mà alçada, després del disseny es pot començar a construir un primer model seguint el disseny, i si a l’hora de analitzar els resultats, veig que o bé la construcció del robot en si, o bé el disseny del programa per que el robot es mogui, està equivocat i no dóna els resultats esperats, s’hauria de tornar a la fase de disseny.

Per avaluar els resultats he fet proves del robot en format vídeo quan he tingut el meu Curiosity muntat i en funcionament, gravem les sessions de prova on el robot demostrarà el que pot fer, i aquests vídeos els guardarem en un arxiu, per poder tenir prova del que fa.

Després d’haver realitzat tot el treball, és a dir, després de haver construït el robot i també després de trobar tota la informació sobre el robot, assimilar-la i treure'n conclusions.

Planificació

Per a realitzar el projecte he organitzat totes les activitats en el temps:

Durant els primers mesos de l’any havia pensat acabar de recopilar informació, després acabar el disseny durant abril i maig i el juny juliol començar amb la construcció i per acabar avaluar els resultats durant els últims mesos, m’he cenyit bastant al previst.

Desviament del pressupost inicial és de 0 euros ja que havia previst que em gastaria entre 10 i 50 euros i me n’he gastat 10,50.

Astromòbils

L’Astromòbil és el nom que li dóna als vehicles com el Curiosity.

Un astromòbil és un vehicle d'exploració espacial que dissenyat per moure's a través de la superfície d'un planeta o d'un altre cos celeste, normalment cada un està dissenyat específicament per poder desplaçar-se de la forma més efectiva pel terreny on s'haurà de moure, es a dir en el planeta on se l'enviï. Pot ser tant tripulat (els més antics) com ser independent i autònom (els més nous).

Característiques

Els astromòbils han de estar molt ben preparats i recollir una sèrie de característiques:

Fiabilitat: Els astromòbils han de suportar alts nivells d'acceleració, altes i baixes temperatures, la pressió, la sorra, la corrosió, els raigs còsmics, operant en bon estat sense

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (10.5 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com