ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resum Gènesis


Enviado por   •  4 de Noviembre de 2021  •  Resúmenes  •  374 Palabras (2 Páginas)  •  64 Visitas

Página 1 de 2

Resum Gènesis

Segons els experts el sistema solar es va formar fa uns 5000 Ma a causa d'una nebulosa i de pols còsmica i de gas. El sol va començar a cremar i la terra, que era fosa, es va solidificar i es va crear l'escorça i les diferents parts de la terra com la hidrosfera.

Els investigadors van descobrir fòssils, imatges de l'espai... i van arribar a la conclusió que les plaques estan en constant moviment, se separen, col·lisionen, llisquen... i que en un passat hi havia supercontinents com Pangea. Aquesta teoria s'anomena Tectònica de plaques. Amb el moviment de plaques, es creen les dorsals oceàniques on el magma surt de la capa D. crea escorça nova i destrueix l'antiga. La lava surt en punts calents i aquests punts calents és on es formen els volcans. Aquest tipus de moviments pot crear cismes, o falles, un lloc on una placa s'ha fracturat o es freguen una amb l'altre com la de San Andrés (Califòrnia), que genera sismes. Aquesta falla fa més de 400 km i actualment està anivellada gràcies a un terratrèmol que va tenir lloc l'any 2006. Com que provocava molts sismes, van haver de crear edificis resistents a ells. El xoc entre plaques també provoca serralades, com la dels Alps. Gràcies al moviment de plaques, la separació de continents i els canvis de clima els éssers vius hem pogut anar evolucionant.

La prova de Gènesis de l'home és al rift de la gran vall d'Àfrica. És una fracturació del continent formada fa més de 20 Ma i mesura més de 6000 km. Es troben restes de l'antiga fauna que va viure allà.

La primera civilització europea va aparèixer al mediterrani occidental al s.15 aC. S'anomenava Minoica, i es va crear gràcies a un cataclisme tectònic. Anteriorment era una muntanya ara es un abisme. La civilització es va destruir per l'erupció d'un volcà equivalent a l'energia de 50 bombes atòmiques. Els científics n'han pogut trobar restes d'una ciutat enterrada.

En conclusió, tots els sismes, moviments de plaques, canvis de clima continuen desenvolupant-se igual que els éssers vius. En uns quants milions d'anys el nostre planeta no serà com ara el coneixem, alguns oceans s'expandiran, d'altres desapareixeran igual que els continents. La terra segueix evolucionant igual que l'univers.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)   pdf (29.9 Kb)   docx (7.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com