ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Laura


Enviado por   •  14 de Febrero de 2013  •  Informes  •  510 Palabras (3 Páginas)  •  350 Visitas

Página 1 de 3

2. Laura a la Ciutat dels Sants conta la història d’una noia plena de somnis i esperances, la qual passa per diferents situacions, que al principi li semblen ideals, però sempre acaben decepcionant-la, i no aconsegueix aquesta felicitat que tant desitja. És un bon exemple que no hem de viure esperant ser feliços, sinó aprofitant el millor de cada moment sense crear-nos falses esperances.

3. Argument

4. Primera Part La Laura és una jove barcelonina que viatja amb el tren cap a Comarquinal després de casar-se amb Tomàs, hereu de la família Muntanyola. L’arribada de la parella al poble succeeix amb fredor ja que els Muntanyola, principalment la germana de Tomàs, la Teresa, tracten la Laura com una estranya que s’ha intruït de sobte en les seves vides. El primer que fa a l’arribar a la casa és escriure una carta a la seva cosina per explicar les novetats, i fa especial menció a la boira que inunda tots els racons d’aquell poble encara desconegut. Amb això, Teresa fa una visita al seu oncle Llibori per contar-li els detalls de l’arribada de la forastera.

5. L’endemà, Tomàs i Laura surten a passejar per la vila i aquest li fa saber totes les tafaneries que corren, tot i que ella es fa la desinteressada. Durant la seva ruta es troben a molts personatges, entre ells Mossèn Joan, que serà el caràcter més positiu de l’obra, tot i que a Tomàs no li acaba de fer el pes degut als seus prejudicis. El dia següent es duu a terme un dinar familiar a casa l’oncle Llibori Terra Negra, on coneix a Beatriu, Angèlica, Ventura i Jaume, l’hereu de la casa. Més tard també coneix a l’oncle Joanet i la tia Madrona, malalta i molt dèbil. En Laura comença a néixer un sentiment d’incomprensió i soledat enfront la resta de persones de Comarquinal, però tot això no perd l’esperança de ser feliç.

6. Durant la setmana pròxima Tomàs començà a no trobar temps per passar amb la seva dona al seu racó íntim i se sent sola,així que Laura decideix parlar amb Teresa però aquesta no li ofereix solució. Aleshores Laura busca companyia en gent del poble a les que ensenya les tendència de la ciutat comtal. Una d’aquestes tardes es quedaren a soles Laura i Teresa, i mantingueren una xerrada sincerant-se, que s’interromp quan entra Tomàs i menysprea la seva germana; és així com de tal manera Laura es dona compte de que no coneix en absolut l’home amb qui s’ha casat i que realment no l’estima.

7. La població de Comarquinal deixa de parlar d’ells dos quan s’escampa la bona nova de que els muntanyola esperaven un fill. Conseqüentment el nou rumor es protagonitzat per Jaume, qui es desheretat per casar-se amb la filla de l’ enterramorts. Durant el període de l’embaràs i durant els primers dies del naixement, la Laura s’aïlla i s’interverteix en ella mateixa, i la seva filla, i aquest fet s’accentua més quan la recent nascuda mor.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com