ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resume Antoine de Saint – Exupéry


Enviado por   •  7 de Septiembre de 2014  •  Síntesis  •  1.453 Palabras (6 Páginas)  •  200 Visitas

Página 1 de 6

Resum

Antoine de Saint – Exupéry ens explica en aquest llibre la història d’un petit príncep a través de la veu i els records d’un aviador. Com veiem al llarg del conte, l’aviador és un personatge que sembla no encaixar en el món creat pels adults, per aquest motiu, viatja amb el seu avió i s’allunya de la resta del món. En un d’aquests viatges, el seu avió s’espatlla i ha d’aterrar en mig del desert del Sàhara, on coneix al petit príncep.

Mentre l’aviador repara el seu avió, va coneixent de mica en mica el petit príncep, qui li demana que li dibuixi un be per a endur-se’l al seu planeta. L’aviador, que dubta de la seva capacitat artística, decideix dibuixar el mateix dibuix que feia de petit, una boa digerint un elefant. Els adults sempre havien pensat que es tractava d’un barret, però el petit príncep va entendre el significat real del dibuix. Seguidament, va tornar a insistir en el dibuix del seu be, i després de diversos intents de l’aviador que no el van convèncer, l’aviador va acabar dibuixant una capsa de cartró on suposadament hi era el be.

Més endavant, el petit príncep comença a explicar a l’aviador com és el seu planeta; no li diu el nom, però l’aviador pensa que es tracta de l’asteroide B 612. Explica que el seu planeta és petit, en ell hi ha baobabs, uns arbres de proporcions molt grans i perillosos pel planeta, ja que les seves arrels el poden destruir. Els ha de treure quan només són arbustos, per aquest motiu necessita el be, perquè se’ls menjaria. Explica també que no hi ha gaires distraccions en el seu planeta, tot i així, una de les coses que li agrada bastant és veure les postes de sol, sobretot quan es sent trist.

El petit príncep manifesta la seva preocupació a l’aviador per saber si el be menja només arbustos o menja també flors. És en aquest moment quan explica que en el seu planeta hi ha una rosa especialment bonica, amb qui parla i de qui té cura, però alhora és molt orgullosa. La rosa acaba despertant en el petit príncep un sentiment d’amor, però tot i així, la flor l’omple de dubtes.

El petit príncep continua explicant que decideix deixar el seu planeta, i abans d’anar-se’n, treu els baobabs, escura els petits volcans que hi ha al seu planeta: dos actius i un inactiu i per últim, s’acomiada de la rosa. Aquesta li diu que l’estima i es disculpa per haver-lo confós, i alhora, el culpa per haver estat com ella. Finalment, li desitja sort en el seu viatge.

Arriba al primer planeta, el qual és habitat per un rei que semblava tenir molt poder, però al mateix temps reconeix no tenir súbdits per poder exercir aquest poder. Demana al petit príncep que es quedi amb ell, però aquest no vol i marxa a un altre planeta.

En el següent planeta, troba un vanitós, que l’únic que vol és que l’aclamin i l’admirin. El petit príncep decideix marxar, però abans li pregunta que de què li pot servir que l’admirin.

En un altre planeta, coneix un bevedor, que beu perquè s’avergonyeix de beure. El petit príncep marxa perplex.

En el quart planeta, troba un home de negocis, l’únic que fa aquest és comptar estels, registrar-los i posseir-los. El petit príncep pregunta que com poden ser seus els estels si no pot fer res amb ells. Comenta a l’home que ell no és útil als estels, tot deixant-lo desconcertat.

En el cinquè planeta hi ha un fanaler, que es dedica a encendre i apagar un fanal cada minut, ja que el seu planeta és molt petit i dóna moltes voltes. Malgrat tot, el fanaler fa la seva feina sense qüestionar-se-la.

El sisè planeta on arriba és el més gran, en ell hi ha un geògraf. Aquest li demana que li expliqui com és el seu planeta, i el petit príncep comenta que té una flor. Com a resposta, el geògraf li diu que les flors no es poden dibuixar en els mapes perquè són coses efímeres que desapareixen en molt poc temps. El petit príncep en saber-ho, es sent bastant trist.

L’últim planeta que visita és la Terra. El primer lloc on arriba és al desert d’Àfrica, on coneix una serp. Aquesta li diu que malgrat la seva aparença, és més poderosa que un rei i el pot ajudar a tornar al seu planeta.

Més

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com