ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Aquest text de Plató


Enviado por   •  2 de Febrero de 2014  •  Informes  •  342 Palabras (2 Páginas)  •  264 Visitas

Página 1 de 2

FILOSOFIA

1. Aquest text de Plató, ens exposa la idea que tenia aquest sobre que l’ànima per ell és una cosa eterna, la qual és obligada a viure en el món de les coses lligada a un cos que tan sols li fa de suport material. Però Plató ens assegura que per tal de saber una cosa de manera certa i clara, ens hem de separar i oblidar del cos i dedicar-nos a mirar i a entendre les coses per si mateixes; d’aquí assegura que neix la saviesa.

Per tant, les idees principals que el text ens vol fer arribar és la característica dualitat de l’ànima i el cos, els quals estaven percebuts com el cos fos tan sols la presó de l’ànima, la qual podem descriure com a home.

2. El dualisme de l’ànima i el cos.

3. Per Plató, l’ànima existeix abans que el cos i continuarà existint un cop el cos hagi mort. Com veiem reflectit en el text, Plató creu que la nostra ànima prové del món de les idees, és a dir que ha estat en contacte amb elles i que per tant les coneix. Aquesta ànima, té capacitat per arribar a conèixer les idees però aquesta capacitat està com subjectada pel cos, el qual és la seva presó, com en el text se’ns explica. Per tant l’única manera d’entendre realment bé les coses és mitjançant la separació d’aquest cos i aquesta ànima.

4. A diferència de Plató, Aristòtil creu que l’ànima és de naturalesa immaterial sense poder ser de cap de les maneres separada del cos. Això si, Aristòtil reprèn un tema que ja estava en Plató, el de les tres parts de l’ànima.

5. En la meva opinió, trobo que la teoria que defensa Plató de que el cos priva a l’ànima de ser lliure i de per tant poder viatjar sola es bastant adequada i certa. Perquè quan d’alguna manera l’ànima i el cos deixen d’estar fusionats, és molt més fàcil poder pensar en claredat i les idees se’t venen al cap amb molta més fluïdesa.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com