ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari De Text, John Locke


Enviado por   •  20 de Enero de 2014  •  458 Palabras (2 Páginas)  •  656 Visitas

Página 1 de 2

COMENTARI DE TEXT

ASSAIG SOBRE L’ENTRETENIMENT HUMÀ, JOHN LOCKE

1. Expliqueu breument les idees principals del text i com hi apareixen relacionades (entre 40 i 80 paraules aproximadament).

En aquest text, John Locke, afirma que les fonts de la raó i el coneixement són l’experiència i l’observació, que es duu a terme per mitjà dels sentits. La nostra observació és la que crea el nostre entreteniment mental o reflexió, i dóna lloc a les idees que tenim o podem tenir. Aquestes idees o pensaments conformen la nostra experiència, que és, segons l’autor, el fonament del nostre saber.

2. Expliqueu breument –entre 5 i 15 paraules aproximadament- el significat en el text de:

a) Coneixement: conjunt d’idees o informacions a través de les quals podem entendre part de la realitat.

b) Experiència: qualitat per la qual es coneix millor quelcom a base d’establir-hi un contacte repetit.

3. A partir d’alguna idea del text, relacionar-la amb el pensament del seu autor.

Relacioneu les idees del autor en aquest text amb el paper de la raó i els sentits en la teoria del coneixement al llarg de la historia de la filosofia.

En aquest text, es defensa la idea que el coneixement prové dels sentits i l’experiència. Aquesta és una de les teories sobre els orígens del coneixement que han tingut lloc en la història de la filosofia, coneguda com a empirisme, i basada en el mètode inductiu, mitjançant el qual es formen uns principis generals sobre la realitat a base d’un contacte repetit amb aquesta per mitjà dels sentits.

Una de les altres teories o doctrines sobre els orígens del coneixement és el racionalisme, que afirma que coneixem exclusivament a través de la raó i el pensament. Defensen l’existència d’idees innates (establertes sense cap tipus d’experiència prèvia) i coneixen pel mètode deductiu, allò general (idees innates) s’aplica i adapta la percepció de la realitat.

Una altra doctrina, que representa un punt intermedi entre el racionalisme i l’empirisme és el criticisme. El criticisme afirma que en un principi, només es pot conèixer per mitjà dels sentits. Però el coneixement, segons el criticisme, no es limita als sentits, i ve marcat també per unes estructures mentals establertes, que adapten la realitat percebuda pels sentits i la transmeten a la ment per a formar el coneixement.

5. Explica per què creus que l’autor del text té raó o no en té.

Crec que l’autor té raó en afirmar que el coneixement depèn de la raó i l’experiència. És quelcom que considero difícil de contradir, ja que trobo coherent

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com