ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

India Contemporanea


Enviado por   •  3 de Abril de 2014  •  819 Palabras (4 Páginas)  •  303 Visitas

Página 1 de 4

ASSAIG SOBRE EL LLIBRE INDIA CONTEMPORÀNEA

En el llibre de “India Contemporania. Entre la modernidad y la tradición” de Amartya Sen, tracta sobre unes problemàtiques que afecten a tothom, i mostrant-nos els diferents problemes i la cultura que té l’índia. Amartya Sen recorre un camí a través del passat i present de la història India basat en el raonament lògic dels fets claus i explicant al lector una cultura desconeguda. En tot el llibre Sen intenta comprendre les idees sobre les quals parla en el llibre.

En les primeres pàgines, a través d’una història de la tradició india com és el diàleg entre Arjuna i Krishna, ens tracta sobre un tema que poden haver moltes opinions com és la justificació de les nostres accions. En aquest tema, el autor del llibre basa com a model a seguir les preguntes que es fa Arjuna quan volem saber les conseqüències dels nostres actes. Sempre hem d’intentar que la nostra acció no sigui només en benefici propi sinó que també haurà de ser en benefici comú a altres persones.

En els següents capítols, ens parla sobre el diàleg i la reflexió abans de prendre una decisió per fer una acció ja que no pensar els nostres actes abans de fer-los pot provocar conseqüències dolentes per la pròpia persona o per la comunitat. Sempre que vulguem fer una acció haurem de reflexionar sobre aquesta i veure si pot tenir conseqüències positives o bé conseqüències negatives.

A mesura que avancem el llibre, trobem les tesis de Akbar on parla que es bo relacionar-nos amb gent d’altre cultura perquè podem esbrinar coses per enriquir la nostra cultura. En aquesta part del llibre diu que seria útil comunicar-nos amb gent d’altres cultures ja que sempre que discutim amb gent de la nostra cultura sempre s’acaba igual però amb gent d’altres cultures es poden treure conclusions positives. Això si, sempre hi ha que respectar les cultures dels altres perquè no hi ha cap cultura per sobre de l’altre. És important l’ús del diàleg per comunicar-se amb l’altra gent i no utilitzant el rebuig ni la discriminació. En el llibre Amartya Sen el descriu com una de les claus més importants per la política ja que no mana més el que té més força sinó el que sap desenvolupar millor les seves idees i pot convèncer a la resta de la gent. Moltes guerres neixen a causa de no utilitzar el diàleg i si la força i el poder.

La India és una nació multicultural i multireligiosa. Això provoca més d’una disputa entre diferents estats ja que tenen diferents religions i cultures. Amartya Sen no entén perquè es barallen sobre quina religió o cultura és la correcta ja que cadascú té el seu dret a escollir la religió i cultura que vulgui i cada una té les seves tradicions.

Un altre tema important que exposa Akbar seria el rebuig a les creences cegues ja que diu que trobarem una fe més real des del raonament

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com