ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resumen Harriet Taylor


Enviado por   •  3 de Mayo de 2015  •  506 Palabras (3 Páginas)  •  265 Visitas

Página 1 de 3

Harriet Taylor va nèixer en 1807 i va morir en 1858, filla de Thomas Hardy. Als 18 anys es va casar amb John Taylor un ric empresari de Islington. Van tenir dos fills i una filla. Harriet es movia en cercles radicals i va ser en 1830 quan va conèixer al filòsof John Stuart Mill.

Mill li va demanar a Harriet que li donés la seva opinió sobre el seu últim llibre, durant els següents anys es van estar intercanviant opinions sobre el matrimoni o sobre el dret de la dona. Gràcies a aquests assajos es pot comprovar que Harriet tenia punts de vista més radicals que Mill. Ella argumentava que els càrrecs públics estan oberts iguals i els pares haurien de mantenir a les seves filles igual que mantenen als seus fills.

Taylor va sentit curiositat per la filosofia socialista de Robert Owen. En els seus llibres Harriet va ser bastant crítica respecte als efectes de la dependència econòmica de les dones sobre els homes, segons ella això sol podia canviar per la reforma radical de totes les lleis sobre el matrimoni.

En 1833 Harriet es va separar del seu primer marit i va passar unes quantes setmanes de viatge amb Stuart Mill, tothom es pensava que entre ells havia una relació més enllà de l'amistat però ells sempre ho negaven, per aquest motiu van tenir una exclusió social.

A excepció d'alguns articles en una revista mensual: “El Repositori Unitari”, Harriet va publicar poques obres al llarg de la seva vida. Tot i això, Harriet es dedicava a llegir i comentar tot el que publicava John Stuart Mill. Stuart en la seva autobiografia afirmava que Harriet va ser la coautora de molts dels seus llibres i articles publicats per ell.

En 1848 John Stuart Mill va publicar els Principis de l'Economia Política, pensava incloure en la seva obra el paper que havia tingut Harriet, però el seu encara marit John Taylor va prohibir aquesta nomenclatura sobre la seva dona. John Taylor va morir en 1849 i Harriet va pensar que era millor esperar dos anys abans de tornar-se a casar. Mesos després es van publicar molts articles que havien estat escrits per Harriet però portaven en nom de John Stuart Mill, Mill volia que Harriet també sortís com autora en totes les seves publicacions. Mill estava sempre havia estat d'acord amb la votació secreta però amb el temps Harriet el va fer canviar de opinió, donat que ella pensava que la gent votava per el seu propi bé i no per els dels demés i potser fent una votació pública, per tal de mantenir una bona imatge votarien al candidat que proposes polítiques que afavorien a la majoria de la gent.

En 1858 Harriet i Mill es van posar malalts de tuberculosis , en Novembre de 1858 Harriet va morir, ella i Mill estaven treballant en un llibre: “El sotmetiment de les dones del moment”, Helen Taylor, filla de Harriet, va ajudar a Mill a acabar de redactar el llibre.

Resum vida i obra de Harriet Taylor. FONT:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com