ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

COLISEUM DE ROMA (cat)


Enviado por   •  19 de Noviembre de 2022  •  Apuntes  •  704 Palabras (3 Páginas)  •  49 Visitas

Página 1 de 3

COLISEUM DE ROMA

Resum sobre el Coliseum

El Colosseu o Coliseu  és un amfiteatre de Roma que es va començar a construir sota l'emperador Vespasià, al voltant de l'any 71 d.C., en un espai que havia quedat alliberat després de l'incendi d'un amfiteatre anterior aixecat gairebé cent anys enrere.

Està situat just a l'est del Fòrum Romà, i va ser el més gran dels que es van construir a l'Imperi Romà. Conegut originalment com a Amfiteatre Flavi (Amphitheatrum Flavium), va pasar a ser anomenat Colosseum perquè al seu costat hi havia una gran estàtua, el Colós de Neró, un monument dedicat a l'emperador Neró que posteriorment va patir transformacions i va arribar a desaparèixer.[pic 1]

El Coliseu Romà, com tots els amfiteatres, tenia forma ovalada i grades perquè el públic pogués veure bé les representacions. En la seva màxima esplendor, l'aforament de l'Amfiteatre Flavio, o popularment anomenat Coliseu, va ser de 65 mil persones, assegudes en 80 files de grades. El millor lloc, la Tribuna, es reservava per a l'Emperador i la seva família, mentre que els altres espectadors s'asseien segons el seu nivell de riquesa i importància. Als més pobres els tocava a la part més alta, que lògicament, era el lloc des d'on es veia pitjor.

Espectacles en el Coliseum

En el Coliseu els romans gaudien de molts espectacles diferents. Un dels més increïbles consistia a omplir l'arena d'aigua per representar batalles navals.

També s'organitzaven baralles d'animals salvatges (lleons, panteres, elefants ...) portats de llocs llunyans, o s'obligava als pobres presoners a enfrontar-se a aquestes temibles feres.

Això sí, el plat principal, tal com es veu en les pelis de romans, eren les lluites de gladiadors. La majoria dels homes eren esclaus i presoners als quals es forçava a entrenar molt dur i a manejar diferents armes com llances i espases.

Un cop preparats se'ls obligava a combatre entre ells. Per a un gladiador, sortir victoriós d'un enfrontament tan dur era molt important perquè sabia que era l'única manera de salvar la seva vida ia més, podia ser premiat amb la llibertat. La seva única opció era donar-ho tot fins al final.

[pic 2]

Formes i dimensions

El Colisseum no és un circular sino que és una el·lipse amb diversos centres. Aquesta forma particular és molt accentuada ja que la relació entre la longitud i l'amplada és de 187,75 m de llarg, i una amplada de 155,60 metres. La seva altura, en el punt més alt, és de 50.75 metres.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.2 Kb)   pdf (134.2 Kb)   docx (88.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com