ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Catalanisme I Republicanisme


Enviado por   •  9 de Febrero de 2013  •  343 Palabras (2 Páginas)  •  439 Visitas

Página 1 de 2

Catalanisme i republicanisme (1901-1909)

Text sobre la Solidaritat Catalana

Pregunta 1 (2,5 punts)

a) Descriviu el tipus de font i digueu de què es tracta. (0,75 punts)

Cal que l’alumne identifiqui que és una font primària ja que és contemporània als fets (0,25 punts) i que digui que és un text polític (0,25 punts). És necessari que esmenti que es tracta del manifest de la Solidaritat Catalana i que es va fer a l’any 1906 (0,25 punts).

b) Digueu quin és el context històric de les dades que proporciona la font. (0,75 punts)

L’alumne ha de dir que aquest document data de l’any 1906, any d’origen de Solidaritat Catalana i explicar què és (0,5 punts), haurà d’explicar el perquè de l’origen (llei de jurisdiccions) i que va passar en la posterioritat (0,25 punts)

c) A quina llei fa referència el text quan assenyala que “Todos hemos luchado para pararla”? Per què sorgeix i en què consisteix la dita llei? (1 punt)

L’alumne haurà d’identificar que la llei a la que fa referència aquesta frase és la llei de jurisdiccions (0,25 punts), haurà d’explicar que les causes de la llei van ser els incidents del cu-cut! i en què van consistir (0,5 punts). Per últim, haurà d’explicar que la llei consisteix en que no es pot ofendre ni referir-se de forma sarcàstica ni als militars ni al govern (0,25 punts)

Pregunta 2 (2,5 punts)

Expliqueu l’evolució de la Solidaritat Catalana, centrant-vos en el seu caràcter de coalició i tenint molt presents els fets de la Setmana Tràgica.

Cal que l’alumne nomeni:

-Que Solidaritat Catalana és una coalició electoral que va agrupar totes les forces polítiques i dir quins van ser les excepcions.

-Van obtenir la victòria a les eleccions provincials al 1907.

-Que Solidaritat Catalana estava formada per partits d’ideologies diferents i que les discordances entre ells van ser element principal de ruptura.

-Ha d’explicar que el govern va fer una forta repressió durant la Setmana Tràgica sobre la població.

-A partir del que ha explicat anteriorment, ha de dir que la Lliga va recolzar la repressió feta sobre la població i que la part republicana va estar en contra.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com