ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Danae еn la mitologia grega


Enviado por   •  14 de Abril de 2015  •  Resúmenes  •  902 Palabras (4 Páginas)  •  191 Visitas

Página 1 de 4

DÀNAE

En la mitologia grega, Dànae volia dir assedegada i era una de les files de Acrisi, rey de Argos i Eurídice, filla de Lacedemón. Ella va ser mare de Perseu amb Zeus, encara que també es creia que podia haver estat Preto, germà de Acrisi i rey de Tirinto, qui havia seduït Dànae. Segons la versió del Pseudo-Apolodoro i la de Pausanias, un oracle havia anunciat a Acrisi que moriria a mans del seu propi nét. Així doncs, per evitar-ho, Acrisi va fer tancar a la seva filla Dànae en una torre de bronze (o en una cambra subterrània d'aquest material) per impedir que tingués tracte amb cap home. No obstant això, el rei dels déus, Zeus, es va transformar en una pluja d'or que va caure en Dànae des del sostre i la va deixar embarassada. En qualsevol cas, la princesa va concebre a Perseu. En assabentar-se Acrisi, no creient diví el naixement del nen, el va llançar amb Dànae al mar en un cofre de fusta. El mar va ser calmat per Posidó, rey del mar, de les tempestes i les agitacions de la terra, a petició de Zeus, i la mare i el fill van sobreviure i van arribar a la costa de l'illa de Sèrifos la qual era governada per el rei Polidectes, i el seu germà Dictis que la van recollir a la dona i el nen, a qui criaria com si fos el seu fill.

Més tard, Polidectes es va enamorar de Dànae. Pensant que el jove Perseu podia ser un destorb per als seus plans, va intentar lliurar-se d'ell mitjançant una estratagema: va fer creure a tothom que pretenia conquerir la princesa Hipodamía i va demanar als habitants de l'illa que li lliurés un regal cada un com present, per poder oferir-lo al seu torn a la princesa. Perseu va dir que no posaria objeccions per lliurar qualsevol cosa: fins i tot si hagués de ser el cap de Medusa, que era una de les tres Gorgones i podia convertir en pedra als homes només amb la mirada. Polidectes va acceptar com regals els cavalls d'altres habitants de l'illa, però no va acceptar els de Perseu, i li va manar que li portés el cap de la Gorgona que li havia promès

Perseu va partir, guiat pels déus Atenea i Hermes, a la recerca de les filles de Forcis: les Graies, germanes de les gorgonas. Les Graies eren tres ancianes que només tenien un ull i una dent per a les tres, i se'ls anaven passant una a una altra. Perseu els va prendre l'ull i la dent, i, a canvi de retornar, les va obligar a confessar on vivien les hespérides, ja que Atenea li havia dit que elles li donarien armes per vèncer la gorgona.

Així, Perseu va trobar a les nimfes, de les que obtindria un sarró màgic per contenir el cap sense perill. Hermes li va donar unes sandàlies alades, Zeus li va donar la seva falç d'adamantio i el casc d'Hades, que tornava invisible a qui el portés posat. A més, va rebre d'Atenea un escut brillant com un mirall.

Proveït amb aquests objectes, Perseu va arribar a introduir-se

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.9 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com