ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Desastre Bhopal


Enviado por   •  18 de Mayo de 2013  •  746 Palabras (3 Páginas)  •  633 Visitas

Página 1 de 3

Què és ?

Va ser un accident que es va produir a l’India i que va causar milers de morts i deixan mig milió d’afectats.

Quan. on, com i per què va passar ?

Va ocorre el 3 de desembre de 1984 a la regió de Bhopal (Una de les regions més pobres del país Indú). La causa d’aquesta catàstrofe va ser una fuga de 45 tonelades de isocianat de metil en una fàbrica de pesticides. L’accident es va produir al no prendre les precauciones necesaries durant les tasques de neteja i manteniment de la fàbrica que va fer que l’aigua utilitzada , certs tipus de cristalls (cluorur de sodi, restes metàl•lics) i altres impureses entresin en contacte amb el gas emmagatzemat originan així una reacció química.

Quins van ser els responsables ?

Els responsables d’aquest desastre van ser l’empresa Union Carbide (unes de les compañies nord-americanes més antigues de productes químics), ja que la planta que tenien allà no tenien el personal tècnic qualificat ni les seves propies mesures de seguretat; i l’empresa multinacional Dow chemical, on s’hi va adquirir cert productes que van origina l’accident.

Quines conseqüències va haver-hi ?

• SALUT_

El isocianat de metil ataca al sistema respiratori i sangini i una inhalació continua provoca la mort per cremades químiques als pulmons de qui ho inhala (entre 2.000 i 3.000 persones la primera semana que vivíen a 10km del focus o menys van ser víctimes en una situació molt crítica, causan en alguns casos la mort).

Apart dels atacs al sistema respiratori i sangini, la població va està afectada per cegera o destrucció del l’olfacte, el tacte i/o oïda; avortaments espontànis, malformacions congènites i danys genètics i hormonals.

• MEDI AMBIENT_

Apart de danyar a la població, també ho va fer a la vida animal i el medi ambient.

Els animals morian i els cadàvers estaven escampats pels carrers, fent que hi hagués posibles aparicions de cólera i consum de carn animal afectada.

Al medi ambient encara avui en dia segueix molt afectada, sobretot als pous d’aigua i a la terra (segons Greenpeace aquests segueixen altament contaminades per metalls pesats i contaminants orgànics persistents), i la població indú segueix bebent d’aquestes aigües sense ningún control ni prohibició.

Com es va solucionar ?

Com és pràctica comuna en aquest tipus de sinistres i per tal d'evitar un llarg procés judicial, amb el consegüent perjudici dels afectats, Union Carbide Corporation va acordar amb el govern indi

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.7 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com