ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Dret Der La Dona


Enviado por   •  23 de Abril de 2015  •  876 Palabras (4 Páginas)  •  920 Visitas

Página 1 de 4

EL VOT FEMENÍ VA INFLUIR EN EL TRIOMF DE LES DRETES?

1. En el marc del debat parlamentari de 1931 les diverses opinions sobre la conveniència del vot femení se situaven en dos terrenys diferents:

 En l’ideològic es valorava, des del punt de vista teòric, la necessitat o no d’atorgar el vot a la dona com un dret que li corresponia com a ésser humà.

 En el polític es considerava la idoneïtat del moment, atesa la situació política, cultural i laboral de la dona. Va ser en aquest punt on es va produir la disparitat més gran de criteris.

Presenta cadascun dels documents i explica’n breument el contingut tot diferenciant els dos terrenys.

DOC. 1  Discurs de Clara Campoamor defensant el vot femení, lluitant per la igualtat.

DOC. 2  Discurs de Manuel Cordero explicant que està disposat a obrir el camí per les dones en la política.

DOC. 3  Text que pertany al diari El Debate on expressa que la dona no està bé que surti al carrer però si que pugui votar, es més, creu que el seu vot afavorirà la política.

DOC. 4  Caricatura de l’any 1931 on surt un grup de dones manifestant-se pel sufragi femení amb el lema de que una dona val més que dos homes.

DOC. 5  Fotografia de l’any 1933 on hi apareix una reunió de dones preparant per primera vegada la propaganda per les eleccions.

DOC. 6  Aquest text pertany al diari radical d’esquerres El Diluvio on exposa que les dones son lliures ideològicament, però no les accepten en el camp de la política, no les permeten ser electores.

DOC. 7  Text del diari liberal republicà El Heraldo de Madrid escrit per Maurice Chevalier. On parla de que la dona pot votar, però en l’ideològic segueix estan condicionada per l’home.

DOC. 8  El text pertany a M. Vilanova on explica la participació electoral i el vot de les dones durant la Segona República a Catalunya. Els vots d’esquerra eren 50% per cada sexe. Això va fer que els homes es tornessin reformistes i les dones conservadores.

2. Emmarca cada document en la posició ideològica que representa i exposa com justifiquen la seva actitud les diferents tendències polítiques.

DOC. 1  Partit radical: Tenien idees conservadores, per tant, feien que les dones els pertanyien drets i que podien votar.

DOC. 2  Socialista d’esquerres, estan a favor de que la dona voti i sobretot dels seus drets però creuen que és inútil i que directament no fa falta que votin.

DOC. 3  Catòlic conservador de dretes, la dona és un clar exemple dels conservadors, però un pecat com a exemple en la política.

DOC.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.2 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com