ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Activitats sobre el Mercader de Venècia


Enviado por   •  19 de Enero de 2021  •  Tareas  •  689 Palabras (3 Páginas)  •  166 Visitas

Página 1 de 3

Activitats sobre el Mercader de Venècia

1. Resum de l’obra en 15 línies

2. El Mercader de Venècia, trasposizione cinematografica de l’obra de William Shakespeare. Una comèdia sobre l’antisemitisme és l’odi cap als jueus, la qual cosa comporta discriminació i persecució.

3. El noble venecià Bassanio demana al seu amic Antonio, un ric comerciant de Venècia, que 3000 ducats per vèncer a la rica Porzia.

4. Antonio va agafar en préstec els diners del prestigi jueu Shylock que reclama com a obligació, si no es paga la quantitat el dia fixat, el dret a prendre una lliura de carn al cos d'Antonio.

5. Bassanio acompanyat del seu amic Graziano, aconsegueix conquistar la bella Porzia, passant una prova establerta pel seu pare (l'elecció del cofre correcte). Graziano es casa amb la criada de Porzia, amb Nerissa. Mentrestant, Gessica, la filla de Shylock, va fugir amb el cristià Lorenzo, enfureixent el seu pare, un jueu, que la deshereda.

6. Arriba la notícia que els vaixells d'Antonio han naufragat i que no ha pagat el deute en la seva data de venciment. Shylock demana la lliura de carn, el cor d'Antonio, ple d’odi i amb moltes ganes de venjança.

7. Porzia disfressat d’advocat ajuda a Antonio en el procés, demostrant que Shylock té dret a la carn, però sense que es derrami una sola gota de sang, si no vol ser executat per un atac a la vida d’un venecià. El doge va perdonar Shylock però va confiscar les seves possessions, que es divideixen entre Antonio i l'estat venecià. Antonio renuncia a la seva part a condició que Shylock es converteixi en cristià i lligui els seus béns a Lorenzo i Jessica.

1. Indica el nom dels següents personatges:

2. Amic del mercader de Venècia y pretendent de Pòrcia: Bassanio

3. Servidor de l´anterior personatge: Graziano

4. Jueu: Shylock

5. Filla del Jueu: Jessica

6. Dama de Belmont: Porzia

7. Dama de companyia de Pòrcia: Nerissa

8. Pretendents de Pòrcia, indicant el país del qual provenen: El príncep negre del Marroc, El príncep espanyol d'Aragó i Bassanio, un noble venecià

9.

10. Pòrcia és intel·ligent però s´avorreix. S´entreté amb jocs. Quins?

11. La bella Porzia, intel·ligent i astut, sovint juga amb astúcia.

12. L’elecció dels cofres, per exemple, va ser una manera de poder seleccionar els pretendents. Tambe el joc de l’anell que Porzia dóna a Bassanio fent-li prometre no

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.4 Kb)   pdf (39.1 Kb)   docx (9.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com