ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT


Enviado por   •  7 de Febrero de 2022  •  Apuntes  •  7.819 Palabras (32 Páginas)  •  642 Visitas

Página 1 de 32

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

L’honestedat

Tema:

 L’ús de l’honestedat en la vida quotidiana.

Personatges:

Infermera Senyor Rdz (es qui es troba mort), infermer novell (home atractiu i jove).

Tipus de narrador:

Omniscient extern

Temps: 

Època actual

Espai: 

Passa en un hospital

Resum breu:

Tracta sobre una infermera que tenia una cita que no volia arribar tard, i resulta que un pacient es mort, la qüestió es que arribaria tard a la seva cita. Li comenta la seva situació a un jove i el jove li diu que si que podia substituir-la , el que passa és que ella s’enamora d’ell i al final cancel·la la cita que tenia

Característiques del llenguatge:

Bastant presència d’adjectius, també hi ha bastanta presència de condicionals.

Moralitat:

Si hagués fet veure que no havia vist que era mort, i no hagués sigut honesta, mai hagués conegut el doctor jove que ara n’està enamorat. També hi podem treure que a vegades el que per nosaltres és molt important i li donem preferència, en fred no ho és.

L’amor

Tema:

 Voler el que no tens i no voler el que tens

Personatges:

Arxivera (dona atractiva), futbolista (noi jove i dubta molt a la seva vida).

Tipus de narrador:

 Omniscient extern.

Temps:

 No es coneix

Espai:

No es coneix es pot saber nomes que hi ha un llit

Resum breu:

Tracta sobre una dona que és arxivera, atractiva, alta i un futbolista que és un home jove, alt i guapo. Entre ells tenen una bona relació encara que la arxivera menysprea al futbolista. El futbolista, enfadat un dia li diu a la arxivera que li agradaria que canvies la actitud i que no et tractes com ho feia, al principi, ella no canvia, però pocs dies després si que ho fa, la relació cada cop anava millorant i la dona vi va proposar de anar-se’n a viure junts encara que el futbolista rebutja la proposta

Moralitat: 

És una història en la que demostra que a vegades l’amor és absurd, t’enamores i desitges molt a una persona que no et fa cas i quan de veritat et fa cas, ja no t’agrada. També és una crítica cap al amor idealitzat que moltes persones tenen al cap quan comencen a conèixer una persona, però que al final quan la coneixen de veritat ja no els hi agrada.

Característiques del llenguatge :

Molt descriptiu presentant els personatges. Es parla bastant com es senten els personatges, sobretot el Literatura catalana 1r IB 5 futbolista envers la arxivera (el futbolista es posa tan content que no acaba de creure-s’ho.

Vida matrimonial:

Tema: 

La sinceritat i la vida sexual d’una parella casada

Personatges:

El Zgdt (home molt insegur d’ell mateix) i la Bst (una dona més decidida que el seu marit)

Tipus de narrador:

 Omniscient extern

Temps:

 Una nit En una habitació d’un hotel

Espai:

En una habitació d’un hotel

Resum breu:

És una història de una parella casada, que van a un hotel a dormir perquè l’endemà han de firmar uns papers. A la nit, senten que a l’habitació del costat estan mantenint relacions sexuals, pel que l’home li vol preguntar a la dona si vol tenir sexe, però al final no s’atreveix i es masturba sol. Després de 10 minuts, la dona se li acosta i li pregunta si vol tenir sexe, i ell trist, li diu que ara no li ve de gust, però no li diu que ja s’havia masturbat. Al final, acaba la dona masturbant-se sola. Finalment acaben plorant tots dos.

Moralitat:

 T’has d’atrevir i preguntar, igualment que tinguis el risc de que et refusin, ja que si no ho fas, després te’n penedeixes.

Característiques del llenguatge:

 Una descripció molt detallada de l’habitació (dos llits individuals, dues tauletes, una taula per escriure.... una cadira i un minibar), també es tracten els pensaments de Zgdt i la Bs (pensa a dir-li alguna cos. Potser ella s’ha posat tant calenta com ell.

La submissió:

Tema:

Dona en busca d’un home de debò

Personatges:

Una noia (en busca d’un novio),

Tipus de narrador:

El narrador es en 3ª persona i omniscient

Temps:

 La història es narra en un present textual; “La dona que ara pren un gelat de vainilla a la primera taula d’aquest cafè...” (pàg. 23). Transcorren uns pocs minuts des del principi fins al final.

Espai:

En una gelateria

Resum breu:

Tracta d’una dona situada a un cafè buscant un home que estigui pendent d’ella sempre, que no es preocupi dels seus sentiments, que si fa pudor que li pegui a la noia li agrada que la pegui i que no l’importa si te altres dones nomes busca que ell estigui per ella sempre.

Moralitat:

Cadascú escull l’amor que vol i cadascú té les seves pròpies expectatives amoroses. També mostra de forma irònica la imperfecció de les parelles.

Característiques del llenguatge:

Hi ha una gran quantitat de verbs, però la majoria són del mateix tipus verbal. Quan el narrador es refereix a la dona, utilitza el present d’indicatiu (hi ha una reiterada repetició del verb vol). “Vol un home...” (pàg. 23). Quan tracta la descripció de l’home i què hauria de fer aquest, utilitza el present de subjuntiu, perquè al cap i a la fi, està descrivint els pensaments de la dona. “Que viatgi i que tingui altres dones...” (pàg. 24)

EL CICLE MENSTRUAL

Tema:

les relacions amoroses i entre persones.

Resum:

el Pti estima a la Grmpf, però no s’atreveix a dir-li. Ella s’oblida d’ell i se’n va amb el Xevi, que acaba de trencar amb la Mari. La Grmpf i el Xevi es casen però el Pti es declara per fi a la Grmpf. La Grmpf diu que no perquè esta casada amb el Xevi, però el Xevi la deixa i torna amb la Mari. Quan la Grmpf ho sap va a acceptar la proposta del Pti, però ell la rebutja i li diu que ara l’odia. Aquella tarda arriba el Toni i es declara a la Grmpf, però ella es nega ja que es troba massa feble degut a les seves relacions. El Toni es conforma amb ser amics amb la Grmpf i coneix a l’Anni amb qui s’enrotlla i deixa de veure a la Grmpf. La Grmpf s’enfada i es fica al llit amb un home irlandès que coneix en bar que vol oblidar a una noia anomenada Fiona.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (48.1 Kb)   pdf (146.9 Kb)   docx (35.8 Kb)  
Leer 31 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com