ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tot Es Als Gens


Enviado por   •  3 de Noviembre de 2013  •  1.360 Palabras (6 Páginas)  •  333 Visitas

Página 1 de 6

CIÈNCIES PER AL MÓN CONTEMPORANI

VIDEO: TOT ÉS ALS GENS

1- Que es el projecte “genoma humà”? Què pretén? Quins beneficis pot donar a l’humanitat?

El Projecte Genoma Humà és una Investigació internacional que busca seleccionar un model d'organisme humà per mitjà del mapatge de la seqüència de la seva DNA. Es va iniciar oficialment en 1990 amb un programa amb el qual es pretengui registrar els 80.000 gens que codifiquen la informació necessària per construir i mantenir la vida.

El propòsit inicial va ser el de dotar al món d'eines transcendentals i innovadores per al tractament i prevenció de malalties.

Els principals beneficis es basarien en oferir noves vies per als avanços de la medicina i la biotecnologia demes de molts altres beneficis tangibles per als biòlegs.

2- De quina manera pot ser utilitzada aquesta informació en perjudici d’algunes persones?

Els resultats esperats en cas que el Projecte genoma Humà permetran poder ser utilitzats en perjudici d’algunes persones des del punt de vista ètic relacionat amb la identitat i intimitat personal, podent sapiguer si es tindrà o no una malaltia genètica provocant així problemes socials a l’hora d buscar treball o fins i tot la prohibició a l’entrada a diferents llocs.

3- Què entenem per càncer? Per què es diu al video que les teràpies actuals no són prou sofisticades? Quines són aquestes? Quins beneficis donarà la teràpia gènica?

Entenem com a càncer aquell tipus de malaltia en què un grup de cèl•lules desenvolupen un creixement descontrolat (es divideixen més enllà dels límits normals), invasió (intrusió i destrucció dels teixits adjacents) i a vegades metàstasi (s'estenen a altres punts del cos a través de la limfa o la sang).

Perquè no se n’ha trobat cap que sigui capaç de fer desaparèixer el càncer del complet garantint-ne una cap altra nova aparició, fet que provocaria la salvació de moltes vides.

Les teràpies dirigides contra el càncer són fàrmacs o altres substàncies que bloquegen el creixement i la disseminació del càncer en interferir amb molècules específiques implicades en el creixement i avanç de tumors.

Aquestes terapies poden ser:

-Teràpia gènica somàtica: es realitza sobre les cèl•lules somàtiques d'un individu, per la qual cosa les modificacions que impliqui la teràpia només tenen lloc en dita pacient.

-Teràpia gènica germinal: es realitzaria sobre les cèl•lules germinals del pacient, per la qual cosa els canvis generats pels gens terapèutics serien hereditaris

L'avantatge potser més important d'aquest mètode és que es podrien identificar en una persona malalties potencials que encara no s'hagin manifestat, para o bé reemplaçar el gen defectuós, o iniciar un tractament preventiu per atenuar els efectes de la malaltia. Per exemple, se li podria descobrir a una persona totalment sana un gen que ho posaria en un risc de disfuncions cardíaques severes. Si a aquesta persona se li iniciés un tractament preventiu, hi hauria possibilitats que la malaltia no arribi mai.

4- Quins arguments es donen al video en contra de patentar gens humans?

Amb quines finalitats es volen patentar aquestos?

Al video s’argumenta en contra de patentar gens humans el fet que cada persona te una identitat i una intimitat, fet que es violaria en el moment de la patent dels gens d’aquesta persona.

Les finalitats d’aquestes patents seria investigar possibles causes i efectes d’aquests en el moment de desenvolupar medicament i farmacs per malalties.

5- Per què s’estudien tant profundament els nematodes?

Perquè és l’únic esser viu del qual se’n sap l’origen i l’evolució embrionària de totes les cèl•lules que el composen.

6- Quins problemes poden sorgir a partir de transplants d’òrgans entre espècies diferents?

El principal problema a més a més de ser el més comú són el rebuig per part del receptor sobretot quant es dona el cas en que el donant i el receptor són de diferents espècies.

Els rebuigs que es donen mes sovint es poden classificar en tres tipus diferents: rebuig hiperagut, rebuig vascular agut retardat i rebuig cel•lular crònic.

7- Com van aconseguir clonar una ovella a partir de cèl•lules diferenciades?

La tècnica creada per un equip de recerca liderat per en lan Wilmut de l’Institut Roslin D’Escòcia, es basa en la introducció d’un nucli dins un “oòcit denucleat”, que un cop fusionats elèctricament esdevenen un embrió, sent així l’obella Dolly el primer mamífer clonat a partir d’una cèl•lula adulta. Aquesta tècnica innovadora es denominada “transferència nuclear de cèl•lula somàtica”

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.2 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com