ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

.Hem escollit fer aquest treball perquè considerem que els videojocs són un tema que últimament s’està estenent molt.


Enviado por   •  25 de Marzo de 2017  •  Exámen  •  5.210 Palabras (21 Páginas)  •  449 Visitas

Página 1 de 21

[pic 1][pic 2]


[pic 3]

Índex

1.Introducció

2.Què són els videojocs

3. Factors que els fan atractius

4.Addictes als videojocs

5. Creació d’un videojoc

6.Classificació dels videojocs

7.Que és l’etiquetatge PEGI?

8.Oponió psiquiatres

9.Les sagues més venudes

10.Web grafia

1.Introducció

Hem escollit fer aquest treball perquè considerem que els videojocs són un tema que últimament s’està estenent molt.

Cada vegada hi ha més joves que hi juguen i hi ha molts nens que s’inicien en aquest tema des de molt petits i cada vegada hi ha més adults que s’inicien en aquest tema.

Creiem que podem fer bé aquest treball perquè tenim experiència en aquest tema.

En els últims anys han augmentat el numero de dispositius per jugar, així com també s’han multiplicat els estudis i desenvolupadors independents.

Es calcula que en 2016 hauran 1550 milions de jugadors actius en el món.

El numero de festivals de videojocs en el món cada vegada és més elevat

2.Què són els videojocs?[pic 4]

Segons el “Diccionari Manual llengua catalana Vox” un videojoc és un joc d'habilitat que juguen una o més persones que veuen unes imatges amb una pantalla de televisió i hi intervenen amb uns comandaments accionats electrònicament.

La indústria dels videojocs encapçala la producció cultural i d’entreteniment de tot el món. Supera les indústries cinematogràfiques i musicals juntes. L’any passat la indústria del videojoc va arribar guanyar cinquanta-quatre mil milions d’euros.  

3.Factors que els fan atractius:

  • El grafisme atractiu cada cop més real.
  • Posen en escena la fantasia heroica
  • Mons onírics que sovint reflecteixen un univers de llibertat en que és possible fer tot el que està prohibit en la vida real.
  • El futur de la narració no és en el cinema sinó en els videojocs, per exemple, en una pel·lícula hi ha uns personatges caminant per l’altra vorera, en un videojoc, pots travessar el carrer i preguntar coses si vols. Són més complicats de produí els videojocs que les pel·lícules, el guió duna pel·lícula és llarg, però el d’un videojoc s’ha de multiplicar diverses vegades ja que s’han de crear els diàlegs, tot el que ofereix el joc en aspectes mecànics, etc. No tan sols hi ha els diàlegs i la música sinó també tot l’univers, en el que sempre parteixes de zero. En definitiva, tot això crea un universal paral·lel i interactiu que atrau a moltíssima gent.

4.Addictes als videojoc

Els videojocs produeixen addicció ja que s’ha comprovat que al jugar amb ells s’allibera en el cervell una substància anomenada dopamina, que es com un narcòtic que provoca una sensació de plaer. En 1998 el Dr. Paul Grasby va realitzar un estudi en l’Hospital de Hammersmith que demostra que els videojocs provoquen la secreció de dopamina en el cervell. Al jugar es dupliquen els nivells de dopamina en el cervell, el que produeix una sensació semblant a la generada per una injecció d’amfetamines o de Ritalina.

Un dels país amb major addició es Corea del sud. És un dels països amb el percentatge més alt de connexió a internet es Corea del sud (un 90% de les llars té connexió a internet), aquí es donen molt casos de addictes als videojocs que ho arriben a deixar tot per el seu vici.

S’han arribat a donar casos de persones que han perdut la consciencia perquè han estat dies davant d’una pantalla jugant

  • Dong Gyu Lee: És un noi de 15 anys corea. Segons la seva mare els jocs han arribat a modificar la seva personalitat, diu que ara només pensa en jugar a l’ordinador, que ni tan sols vol assistir a classe ni fer res més que no sigui jugar. Segons el noi ell només vol temps per poder canviar i superar la seva addicció, diu que deixaria de mentir i reduiria el temps que juga.

Es saltava varis dies seguits l’escola per quedar-se a casa jugant. Segons ell, cada vegada que mata a una persona en el videojoc es sent com si hages aconseguit quelcom bo. A arribat un moment que aquest noi ha de dormir amb la llum  encesa i comprova varies vegades que les portes estiguin ben tancades ni tan sols pot dormir sol ja que te por a que algú entri i el pugui matar d’un tret. Al arribar a aquests extrems la seva mare el comença a portar a psicòlegs i un campament per addictes a internet; al final aconsegueix superar la seva addicció.

  • Cho-Hee: “Al principi jugava tres hores seguides i acaba farta de jugar, ara arribo a estar-me deu hores seguides i quan acabo no em semblen tantes”. És un exemple d’addicte ja que no es capaç de controlar les hores seguides que juga.

Casos extrems:

  • Cheen-Yun Yu: Un home de vint-i-cinc anys va arribar a morir en un Pc-bank (un cibercafè) per passar-se vint-i-tres hores seguides jugant a World Of Warcraft. Aquest va ser un cas molt extrem, no només per la raó obvia de que va acabar morint sinó que, a més, quan es van adonar de que estava mort la gent continuava jugant al seu voltant com si no hagués passat res.
  • Ween Cheng: És un altre cas d’un home que va morir per pasar-se hores seguides jugant. En aquest cas portava trenta-dos hores seguides, va anar al lavabo un moment i allà es va desmallar i va morir.
  • Qiu Chen Wey : És el cas d’un noi que va aconseguir la millor i més valuosa arma d’un videojoc, li va deixar aquest arma al seu amic Shunka Oh Quan però aquest últim va decidir vendre l’arma per internet per 675$. Qiu Chen Wey va explotar en colera i va apunyalar al seu amic amb un ganivet com a venjança.
  • Mary Smuters: Va morir assassinada per un nen de vuit anys. Mary Smuters era una anciana de vuitanta-cinc anys que estava veient la televisió, dementre, el nen de vuit anys que estava al seu càrrec estava en un altre habitació jugant a un videojoc de matar a gent amb una pistola. Aquest nen va deixar de jugar i va decidir utilitzar un arma que havia en la pròpia casa i matar l’anciana.
  • Sandra Garcia: Una dona de cinquanta-cinc anys estava dormint quan el seu fill adoptiu i el seu amic la van asfixiar amb un coixí, la van apunyalar i finalment la van cremar. Quan la policia va interrogar a aquests nois i li van preguntar per que o van fer ells van respondre : “No tinc por de res, només estava jugant a GTA IV”.
  • Alexandra Tobias: Una noia de vint-i-dos anys va matar al seu fill de tres mesos de vida perquè no li deixava jugar amb tranquil·litat al joc FarmVille.    

5.Creació d’un videojoc

Els rols o papers

A principis de la dècada de 1980 que va ser una etapa d'inici dels ordinadors personals i les videoconsoles, un sol programador solia ocupar-se de totes les tasques que comportava la creació d'un videojoc. Això no obstant, el desenvolupament de videojocs moderns i comercials per a ser rendibles econòmicament es realitza amb tot un seguit de tasques amb un equip especialitzat en cadascuna d'elles. Com a resultat, un grup d'equips han de treballar junts per a un sol projecte. Un equip de desenvolupament al dia d'avui es pot trobar:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (30 Kb)   pdf (639.6 Kb)   docx (499.2 Kb)  
Leer 20 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com