ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El perquè de tot plegat


Enviado por   •  5 de Junio de 2023  •  Resúmenes  •  1.359 Palabras (6 Páginas)  •  164 Visitas

Página 1 de 6

El perquè de tot plegat

Capítols

1. L’honestedat:

Resum:

Una infermera ha quedat amb el novio de la seva millor amiga per a “parlar”, és per això que té moltes ganes de que acabi ràpid el seu torn. Just abans d’acabar, es troba que el seu pacient ha mort. És per això que després de molt pensar, li demana a un nou company metge que informi de la mort per ella. El metge accepta i la dona s’afanya a marxar, però just abans d’agafar el taxi s’ho torna a pensar i torna al hospital per a flirtejar amb el nou metge

Continuació:

La dona acaba passant la nit amb el company metge. Aquests dos continuen treballant junts i cada vegada són més propers. Fins que al final, els dos es casen i la infermera agraeix no haver anat amb el novio de la seva amiga.

Reflexió:

En aquest conte Quim Monzó vol transmetre com les persones a vegades donem molta importància a una cosa que en realitat no ho és, ja que si l’infermera hagués mentit per a marxar d’hora, no s’hagués trobat amb el noi jove del que s’enamora.

He triat aquest conte perquè m’agrada el tema que tracta sobre donar massa importància als nostres assumptes que poden acabar sent trivials.

2. L’amor:

Resum:

Un futbolista està molt i molt enamorat de la dóna, però aquesta no li demostra el mateix, tractant al futbolista amb un menyspreu constant. Un dia, el futbolista es queixa de l’actitud de l’arxivera i aquesta canvia la seva actitud, tractant atentament i amb molt amor a l’home. De seguida li proposa anar a viure amb ella, proposta que fins fa molt poc hagués encantant a l’home

Continuació:

Al final, l’home es cansa de l’actitud de la noia i ho deixen. Pocs dies després, el futbolista està sortint amb una noia que acaba de conèixer, és esquerpa, maleducada i poc generosa.

Reflexió:

En aquest conte Quim Monzó vol transmetre com les persones volem el que no tenim, i quan ho tenim ja no ho volem més. També podria fer referència a la idealització que hi ha de l’amor a les primeres etapes de la relació i com després de conèixer a l’altre persona de veritat ja no la vols.

He triat aquest compte perquè considero que el tema que es parla és important i no es tracta gaire sovint.

Vida matrimonial

Resum:

Una parella disposada a anar a un altre ciutat per a firmar uns documents s’allotja a un hotel, en aquest escolten a la parella del costat cardar. El noi pensa si dir li i fer-ho, però no ho fa i s’acaba masturbant. Passada una estona li pregunta la dona si vol cardar, aquest li diu que no en té ganes, just després es posa a plorar al escoltar a la seva dona masturbarse.

Continuació:

Després d’aquest incident la parella torna a casa amb els documents firmat. Una nit mentre dormen, escolten als veïns mantenir relacions. Sense dubtar-ho l’home pregunta a la seva dona si ho vol fer, i aquesta no triga ni un segon en saltar a sobre del seu home.

Reflexió:

En aquest conte Quim Monzó ens fa entendre la importància de la sinceritat a qualsevol tipus de relació, a més, ens dóna a entendre com ens hem podem penedir si no ens atrevim a fer certes coses.

He triat aquest conte perquè penso que reflexa perfectament la importància de la sinceritat a una relació

La submissió:

Resum:

Una dona busca un home de debò, segons ella no ha d’anar amb miraments, l’ha de dominar i pegar, perquè així mai es cansarà d’ella.

Continuació:

La noia s’enamora de tot el contrari, un home atent i gentil, que la tracta bé i sempre està per ella.

Reflexió:

En aquest conte Quim Monzó vol fer una crítica a les relacions que hi tenim avui en día, com per por a l’abandonament les dones pateixen per situacions extremes i poc agradables. Això condueix a una desconfiança cap a persones que realment són amables i gentils, però que degut a altres experiències no en volen saber res.

He triat aquest conte perquè m’agrada la crítica que fa Quim Monzó a les relacions d’avui en día.

El cicle menstrual

Resum:

Una dona està molt enamorada d’un noi que sembla que no li fa cas, per a despistar-se es casa amb un altre. Quan l’home s’assabenta s’adona dels seus sentiments i ràpidament va a declarar-se a la dona, la dona es manté forta i el rebutja. Però, uns dies més tard l’home amb el que s’havia casat decideix abandonarla i se'n va amb una altra. La dona amb molt remordiment, truca a l’home per a reconsiderar la seva proposta, però aquest diu que la odia, fent que la noia acabi al llit amb un desconegut.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.4 Kb)   pdf (70.2 Kb)   docx (236.1 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com