ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

¿Perquè afecta diferent en unes persones que en unes altres?.


Enviado por   •  12 de Febrero de 2017  •  Apuntes  •  542 Palabras (3 Páginas)  •  168 Visitas

Página 1 de 3
  1. ¿Què és la cinestèsia?

És la capacitat d'unir el cos i la ment per aconseguir el perfeccionament del desenvolupament físic. Comença amb el control dels moviments automàtics i voluntaris i avança cap a l'ocupació del cos de manera altament diferenciada i competent. El moviment és un llenguatge innat, amb ell a la vida vam iniciar l'exploració del món que ens envolta, per això podem considerar que aquesta intel·ligència corporal kinestèsica posa la base del coneixement.

  1. ¿Perquè afecta diferent en unes persones que en unes altres?

La intel·ligència kinestèsica fa referència al grau d'habilitat que posseeix una persona per resoldre problemes a través de la utilització del seu cos. Grans ballarins, esportistes d'elit, prestigiosos cirurgians, actors capaços de construir una escena tan sols amb gestos i moviments; tots ells posseeixen molta intel·ligència d'aquest tipus, ja que tenen una noció molt precisa de l'equilibri, la coordinació entre la vista i les mans, i poden executar els moviments amb flexibilitat, velocitat i harmonia.

En canvi, altres persones no tenen aquestes habilitats, i per tant no destacaran en aquest tipus d’intel·ligència. Però potser destaquen amb unes altres, com per exemple podria ser la intrapersonal, la interpersonal, la naturalista,...

  1. ¿En quin tipus de persones destaca aquesta intel·ligència?

Les persones que tenen tendència a desenvolupar aquest tipus d'intel·ligència de forma més enllà del que s'esperava, és caracteritzen per:

  1. - Explorar l'entorn i els objectes per mitjà del tacte i el moviment.
  2. - Aprendre per mitjà de l'experiència directa i la participació. Recordar millor el que hagi fet i no el que hagi sentit, vist o observat.
  3. - El moviment és el seu mitjà d'expressió, com més experiències multisensorials tinguin, les seves eines d'aprenentatge seran més grans
  4. - Gaudir de les experiències concretes d'aprenentatge, com ara sortides al camp, participació en dramatitzacions i jocs, muntatge d'objectes i exercici físic.
  5. - Demostren destresa en tasques que requereixen d'ocupació de motricitat fina o gruixuda.
  6. - Exhibeixen equilibri, gràcia, destresa i precisió en l'activitat física.

  1. Herència i mitjans de desenvolupament

La intel·ligència kinestésica ve donada de l'herència biològica i els talents naturals de cada persona, així com del context i l'estimulació sociocultural, dins de la qual l'escola i la família juga un paper primordial. En l'herència els mitjans són factors que contribueixen poderosament al desenvolupament d’aquesta intel·ligència.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.8 Kb)   pdf (56.2 Kb)   docx (12.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com