ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Preguntas Tirant Lo Blanc


Enviado por   •  10 de Marzo de 2014  •  553 Palabras (3 Páginas)  •  355 Visitas

Página 1 de 3

Pàg:328 ex:2

Explica els termes següents:

Justa: Baralla o combat singular medieval, que es feia a cavall i amb llança

en el qual s'acreditava la destresa en el maneig de les armes.

Torneig: Combat a cavall entre adversaris, practicat a l'edat mitjana.

Pas d’armes: És una organització cavalleresca en la qual fan desfilada i fan festes.

Vot cavalleresc: És un jurament que feien els cavallers, per mitjà del qual declaraven que s' abstindrien d' una determinada cosa o que portarien a sobre algun objecte singular o humiliant fins a haver participat en un fet d' armes.

Lletra de batalla: Carta que un cavaller ofès o agreujat trametia, per mitja d' un oficial d' armes, a un altre cavaller que considerava el seu ofensor, mitjançant la qual el reptava a combatre.

Cartell de deseiximent:

Rei d’armes, herald: Eren oficials d' armes, funcionaris vinculats a la cort d' un gran senyor, experts en qüestió de cavalleria i en heràldica.

Porsavant: Correspon a una de les tres categories dels oficials d' armes. Quan un jove ingressava en aquesta professió havia de tenir més de vint anys, ésser de bona condició i saber llegir i escriure. Començava essent porsarvant i al cap d' uns anys podia ascendir a herald d'armes.

Pàg:329 ex:1

Busca documentació històrica sobre aquests ordres de cavalleria.

L'Orde de la Garrotera o de la lligacama és l’ordre més antiga y prestigiosa que hi ha, va ser fundada pel rei Eduard III, el seu lema és: «Honi soit qui mal y pense». Aquesta ordre té diferents explicacions de com va sortir però la més coneguda és la que s’explica el llibre.

L’ordre de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem va tenir els seus inicis al 1084 per uns mercaders que van construir un hospital per a peregrins a Jerusalem i per la seva proximitat es va formar aquest ordre. Més endavant la va voler estendre per Síria, Europa i Palestina durant l’època de les creuades, però ho van perdre al voltant del S.XI-XII. Per aquest motiu van voler restablir l’ordre i el 1310 van prendre l’illa de Rodes i van passar a ser dits també els cavallers de Rodes. El 1845 es va considerar completament dissolta.

Pàg:330 ex:1

Documenta’t sobre el setge històric que les forces egípcies comandades pel soldà Abusaïd Djakmak posaren a l’illa de Rodes, governada pels cavallers de l’ordre de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem, entre el 10 d’agost i el 13 de setembre de 1444. Quin paper jugà el rei Alfons el Magnànim en el

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com