ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Fes un breu resum de la trama de la pel·lícula


Enviado por   •  16 de Abril de 2020  •  Tareas  •  1.444 Palabras (6 Páginas)  •  238 Visitas

Página 1 de 6

1. Fes un breu resum de la trama de la pel·lícula (màxim 10 línies):

La terra no és capaç de sostenir a la humanitat, els cultius són devastats per plagues que consumeixen l'oxigen terrestre i hi ha tempestes de pols que amenacen el planeta. El món s'ha convertit en una societat agrícola per a poder sobreviure. Moorf, la filla de Cooper (expilot de la NASA, que ha de deixar a la seva família per a salvar el món), creu que hi ha un fantasma a l'habitació que intenta comunicar-se amb ella, encara que després ella i el seu pare descobreixen que són unes coordenades que els condueixen a unes instal·lacions secretes, on acaben enviant finalment a Cooper a explorar les condicions d'altres planetes per a poder reemplaçar a la terra, i en els quals patirà algun que un altre problema (teoria de la relativitat). Cooper apareix després en un món de diverses dimensions on l'espai-temps està alterat i pot comunicar-se amb l'antiga habitació de la seva filla on hi havia una prestatgeria repleta de llibres.

2. Quins són alguns dels temes que surten a la pel·lícula? Cita 10 temes.

Camps gravitatoris

Astronomia

Forats de cucs

Relativitat del temps

Dimensions

Forats negres

Colonització

Informació del temps

Tecnologia

Canvi climàtic

Lleis de Newton

Mètode científic

3. Qui és Kip Thorne? Indica breument què ha investigat.

Kip Stephen Thorne és un físic teòric estatunidenc, guanyador del Premi Nobel de Física i del Premi Princesa d'Astúries de Recerca Científica i Tècnica, conegut per les seves nombroses contribucions en el camp de la física gravitacional i l'astrofísica i per haver format a tota una generació de científics. També és conegut per ser el pare de l’experiment LIGO en els Estats Units, i és un dels majors experts del món en forats negres.

En el seu primer projecte va col·laborar amb el director Christopher Nolan, sent el productor executiu en la pel·lícula Interstellar. Abans va ser presentador de programes de la PBS estatunidenca i la BBC anglesa sobre temes científics. Amic de Carl Sagan i Stephen Hawking.

4. A la pel·lícula es parla d’un forat de cuc. Què és? Existeixen realment?

Un forat de cuc és un portal de curta durada, que dura només un breu moment i que uneix dos forats negres en diferents llocs. Els forats de cuc podrien connectar dos punts de l'univers actual, o potser, en diferents moments. En teoria si cau matèria dins d'un forat de cuc, aquesta matèria seguirà fins a arribar a un “forat blanc” (el contrari d'un forat negre) que es trobarà en l'altre extrem.

No existeixen proves que demostrin que els forats de cuc existeixen. Els científics no poden determinar la forma en què es va crear, malgrat els astrofísics, com va ser Hawking, continuen treballant en aquest intrigant concepte.

5. Compara la imatge de «Gargantua», el forat negre de la pel·lícula i el de la imatge real que es va fer d’un forat negre el 2019. (posar les 2 fotos i comentar-les breument)

Gargantua té un cercle que en els seus extrems té el que sembla ser un disc de matèria. Aquest disc s'assembla molt a l'anell que té el planeta saturn. Podem observa també, que la llum es distorsiona i tot és absorbit pel forat negre.

El forat negre real, no és tan diferent d'aquest. Podem observar que una part d'aquest està més il·luminada que l'altre, i l'altra és més opaca, potser això es deu al fet que un d'aquests costats és més prop de la terra, i l'altre més lluny. No hem de passar per alt que, la imatge de Gargantua està feta de front, i la del forat real sembla que està presa des d'un dels seus costats.

6. Les tempestes de sorra que planteja la pel·lícula es van donar realment als Estats Units entre 1932 i 1939. Com es deien en anglès i en què van consistir?

Sí. Va ser un dels pitjors desastres ecològics del segle XX. Una sequera que va afectar les planes i prades des del golf de Mèxic fins al Canadà. El sòl, despullat d'humitat, era aixecat pel vent en grans núvols de pols i sorra tan espesses que amagaven el sol. Aquest succés va ser conegut com a Dust Bowl, i és molt semblant al que es veu en interstellar.

7. A la pel·lícula es fa referència a les plagues dels conreus. Quina plaga molt important, que va provocar milers de morts, es va donar a Irlanda entre 1845 i 1849?

La Gran Fam va ser un període d'inanició,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.6 Kb)   pdf (46.4 Kb)   docx (11.7 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com