ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Auditoria reputacional a l’entorn online. IKEA


Enviado por   •  26 de Abril de 2021  •  Trabajos  •  2.297 Palabras (10 Páginas)  •  145 Visitas

Página 1 de 10

Mireia Cazorla Ortiz

  PAC 1

Monitoratge i reputació en línia. 

 Auditoria reputacional a l’entorn online 

  1. Identificació de l’empresa i informació que consideris rellevant sobre la mateixa

Per aquesta PAC he escollit l’empresa Ikea. És una organització multinacional holandesa d’origen suec que centra la seva activitat en la venda de mobles i altres objectes domèstics a preus reduïts. Oferint dissenys moderns amb fàcil muntatge i preus assequibles.

El nom IKEA és l’acrònim format per les inicials del fundador (Ingvar Kamprad); la masia on es va fundar (Elmtaryd) i el poble on va créixer (Agunnaryrd).

Ikea té botigues a tot el món i, a Espanya, la franquiciadora consta amb 16 botigues a la península i 4 a les illes (Balears i Canàries).  

La companyia està caracteritzada per la varietat de mobles i dissenys a preus assequibles i de fàcil transport i muntatge. Ara bé, la durabilitat dels mobles d’Ikea no és molt llarga. Entre d’altres coses, això provoca que l’empresa estigui en constant canvi i adaptant-se a la demanada dels clients.

Ara, doncs, ens disposem a fer l’auditoria de la reputació en línia de l’empresa sueca IKEA:

  1. Descripció del procés realitzat

En primer lloc he realitzat un llistat de termes que es relacionin amb l’organització i que he tingut en compte alhora de realitzar un detallat informe de resultats particular per cada terme i un de més general. Comparant els resultats amb els oferts per la web Socialmention.

Aquest llistat de conceptes que ens defineixen han estat cercats al buscador Google en mode incògnita i en castellà, per poder trobar més resultats i tenir més material alhora d’auditar.

La metodologia ha consistit en fer un llistat de deu paraules o termes amb els que l’organització se sent identificada o termes que la societat associa a l’organització, i amb els resultats, elaborar un resum en forma de quadre per cadascuna de les cerques.

Per tant, el mètode consisteix en  fer les cerques de cada terme i anar registrant els resultats a la taula de resultats de cadascun  (annex1), i al mateix temps, elaborar una taula resum de resultats, de manera que obtindrem una visió de conjunt.

S’han auditat, doncs, els deu primers resultats de cada cerca. En total, deu termes i deu primers resultats. He tingut en compte, doncs, un centenar de llocs web per extreure’n les conclusions i informacions que detallaré a continuació.

Informar, també, que aquestes cerques han estat buscades entre els dies 26 d’octubre del 2020 i el 30 d’octubre de 2020 respectivament.

A continuació exposo els termes que he tingut en compte per a l’auditoria de reputació en línia de l’organització Ikea: Ikea; Tiendas Ikea; Catálogo Ikea; Dormitorios Ikea; Salones Ikea; Comprar Ikea; Montaje Ikea; Dormitorios económicos Ikea; Muebles económicos Ikea; Ikea Family; Ingvar Kamprad (fundador).

  1. Exposició de resultats

A continuació veiem la taula resum de les taules de resultats (annex1) del punt anterior:

Taula resum

CONCEPTE

PUNTUACIÓ

COMENTARI

Ikea

4

La majoria d'informació és informació creada per nosaltres. Pàgines oficials del grup i perfils propis a les RRSS.

Noticia de la reedició del catàleg 2021 per un error de la companyia.

Tiendas Ikea

 9

La majoria d’informació pròpia de l’Organització. Llistat de botigues actualitzat.

Catálogo Ikea

5

Notícia reedició del catàleg 2021 perquè alguns experts la van catalogar d’una publicació amb idees racistes. Una persona negra muntant una taula amb una samarreta blanca amb números a l’esquena, que es poden associar amb un pres.

Dormitorios Ikea

 6

La majoria d’informació està actualitzada i és veraç. No hi ha cap noticia rellevant negativa.

Salones Ikea

 7

La majoria d’informació està actualitzada i és veraç. No hi ha cap noticia rellevant negativa.

Comprar Ikea

 3

Botigues, catàlegs, productes, informació.

Montaje Ikea

 5

Task rabbit i Crono share són dues empreses de muntatge associades amb Ikea per a muntar mobles a Barcelona, Madrid i Málaga. Hauria d’estendre’s a tot el territori en el que venen.

Dormitorios económicos Ikea

Mobles econòmics, moderns, fàcil muntatge. Compleix amb les expectatives.

Muebles económicos Ikea

 5

Mobles econòmics, moderns, fàcil muntatge. Compleix amb les expectatives.

Ikea Family

 5

Informació sobre els beneficis de la targeta Ikea Family.

Ingvar Kamprad (fundador)

 0

Hi ha poca informació oficial. La informació que trobem no destaca per positiu ni negatiu. No hi ha historia de com es va fundar a las pàgines d’Ikea. No hi ha cap noticia rellevant negativa.

Els resultats de les taules anteriors (annex1) ens ofereixen un tanteig extret d’una mostra i no el total dels resultats. Per aquest motiu, he fet també les cerques dels deu conceptes analitzats a la web de Socialmention (annex 2). Així tenim accés a una possible comparativa de resultats que, com veurem, coincideixen amb els auditats.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (14.6 Kb)   pdf (131.9 Kb)   docx (17.2 Kb)  
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com