ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cadena De Suministro


Enviado por   •  31 de Diciembre de 2013  •  864 Palabras (4 Páginas)  •  255 Visitas

Página 1 de 4

empreses que la constitueixen.

He pensat que un bon exemple d’una cadena de subministrament que està tenint grans resultats en l’actualitat és el de Mercadona. Actualment, aquesta marca valencià és la primera cadena de supermercats en el mercat d’Espanya. Amb un capital 100% espanyol, present en 46 províncies, amb 1414 supermercats i amb una plantilla de més de 70000 empleats, ocupa un lloc privilegiat en el món competitiu de la Gran Distribució, on té una quota del 13,5% actualment.

Arribar a tenir aquestes xifres hauria estat impossible, entre altres coses, sense una eficient gestió de la cadena de subministrament, la qual adopta un paper fonamental en la estratègia de l’empresa i requereix d’una gran sincronització entre els diferents participants.

Una empresa com Mercadona, per a poder gestionar eficientment la cadena de subministrament, necessita definir perfectament 3 temes:

• Els membres de la cadena i la seva relació amb ells

• La estructura de la cadena

• Els processos i el flux d’informació, producte, diners i decisions

Els membres de la cadena de subministrament son tots aquells que actuen directa o indirectament des de l’origen fins al consum. Aquests es podrien classificar en primaris i secundaris. Els primaris son els que donen valor directament al producte mentre que els secundaris proveeixen recursos, actius o coneixement als primaris, com per exemple els bancs.

És absolutament indispensable que tota empresa gestioni eficientment la cadena de subministrament, arribant a tenir sinèrgies de treball amb tots els participants, oferint solucions a possibles problemes, integrant sistemes d’informació i comunicació adients per als processos logístics, mantenir un contacte continu amb els diferents participants, ajustant-se a les necessitats de proveïdors, clients i fabricants i aconseguir homogeneïtzar processos de operacions logístiques en pro de l’automatització de procediments i la recerca d’una gestió integral i integradora que permeti guanyar eficiència i rendibilitat a l’empresa.

Mercadona té més de 1400 supermercats distribuïts en 15 Comunitats Autònomes. Disposa de 13 plantes logístiques situades estratègicament per a poder proveir tots els supermercats. Per exemple, la planta de Sant Sadurní d’Anoia abasteix a 171 supermercats de Catalunya i part d’Aragó. Existeix alguna entrega directa del proveïdor en el supermercat?, la resposta és no. Tots els proveïdors de Mercadona transporten les mercaderies a les plataformes i d’es d’aquí s’envien als supermercats, on seran venudes al consumidor final. Aquest aspecte es diferent d’altres competidors, com Alcampo, Carrefour,...on, tot i que s’han centralitzat molts proveïdors, encara hi ha molts que, a nivell logístic, operen directament amb el supermercat. Així doncs, veiem com Mercadona aconsegueix una major homogeneïtzació de la logística a través d’acords amb el proveïdor sobre la operativa

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.9 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com