ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

España en cifras


Enviado por   •  19 de Agosto de 2015  •  Trabajos  •  3.451 Palabras (14 Páginas)  •  87 Visitas

Página 1 de 14

[pic 1]

Maria San Martín
Andrea Martín
Carla Martín
Sara Ciudad

ÍNDEX

1. Introducció
2. Història de la Coca-Cola
3. Anàlisi nutricional
  3.1 Components
  3.2 Efectes
4. Tipus de Coca-Cola
5. Marketing
6. Treball de camp
7. Conclusions
8. Webgrafia
9. Anexos (OMS)
10. Valoració

1. INTRODUCCIÓ

Hem decidit fer el nostre treball de recerca sobre una de les marques de beguda més conegudes, la Coca-Cola, ja que considerem que és una beguda molt important arreu de molts països.

Començarem parlant sobre l’evolució que ha tingut la Coca Cola al llarg dels anys. Veurem com va començar i observarem quina ha estat la seva trajectòria. A continuació, parlarem sobre la seva publicitat i observarem com aquesta influeix sobre la gent i la societat en general. Després citarem els ingredients dels diferents tipus de Coca-Cola que existeixen (light, zero) i de quina manera ens pot afectar el nostre organisme, tant positivament com negativament.

[pic 2]

2. HISTÒRIA DE LA COCA-COLA

La Coca-Cola és una beguda molt coneguda arreu del món que es consumida per gent de diferents països i per persones de totes les edats. Aquesta ver ser creada el 5 de maig de l’any 1886 per John Stith Pemberton. Aquest home era un farmacèutic nascut a Georgia a l’any 1831. Va assistir a l’Escola de Medicina Botànica d’aquell mateix estat. Ell ja havia inventat un parell de productes que li proporcionaven una font d’ingressos molt destacable. Pemberton, com a farmacèutic, tenia accés al mon de les drogues, i això facilitava el desenvolupament dels seus invents. Per la formulació habitual dels seus productes utilitzava la cocaïna, la morfina i la marihuana.

Encara que va ser Pemberton qui va començar a treballar en el projecte de la Coca-Cola als 54 anys i el que va obtenir la primera formula, va ser Frank Robinson el que li va donar el nom de Coca-Cola i el que va dissenyar el seu logotip utilitzant una cal·ligrafia spenceriana, optant per la combinació dels dos ingredients del compost. A més, va ser Robinson el primer fabricant del producte final.

Angelo Mariana, químic i comerciant, va ser realment el precursor de la Coca-Cola, ja que va ser ell qui va crear i va llançar al mercat a l’any 1863 el “Vin Mariani”, un vi fet a base de extractes de coca. En poc temps, aquesta beguda es va convertir en un dels productes farmacèutics de prescripció medica més populars de la època.

És molt probable que la Coca-Cola, en el seu origen, sigui una mala imitació del vi Mariani, o una adaptació de aquella beguda al gust nord-americà.

A l’any 1885 Pemberton va llançar la seva beguda com medicament contra el mal de cap i com estimulant. El seu “secret” radicava en que la nova beguda contenia cocaïna. Al 1886 va retirar d’aquesta l’alcohol i va afegir una nou de cola (que conté cafeïna) i certes essències agries. Al 1888 va substituir l’aigua ordinària per aigua gasificada.

Va ser a l’any 1891 quan Griggs Candler, un altre farmacèutic, va comprar tots els drets relacionats amb la Coca-Cola i, al següent any, va fundar la actual empresa multinacional. Al 1906, la cocaïna va passar a ser il·legal als Estats Units i els administradors de la “Coca-Cola Co.” es van apressar a retirar-la de la fórmula secreta de la Coca-Cola i la van reemplaçar per cafeïna, augmentant la dosis ja existent. Però, al 1909 encara existien en el mercat 69 imitacions de la Coca-Cola, contenint totes cocaïna.

Coca-Cola Light

Durant els anys 70, la marca Coca-Cola va respondre a una demanda que demanava el llançament de TaB, la primera beguda de “baix contingut calòric” de la companyia: una beguda cola que es va introduir a l’any 1963 als Estats Units y que es va desembarcar a la nostra regió durant la dècada següent.

TaB va aconseguir obrir un espai en els mercats del continent. Va estar dirigida fonamentalment al públic femení major de 25 anys. El fet de contenir “menys d’una caloria per cada 100 cm3”, va atreure molt a la gent. El seu objectiu va ser captar la motivació de la dona a causa del cuidat de la seva silueta.

Tot i així, però, va ser a principis dels 80, amb l’arribada de Diet Coca-Cola quan les sense calories van començar a trepitjar ben fort dins del seu terreny.

Concebuda per aquelles persones que volien restringir la ingesta calòrica sense resignar el seu únic i refrescant sabor, va ser el primer producte que va portar, en el seu nom, la marca insígnia de la companyia; y que es va envasar en la tradicional botella de Coca-Cola.

Coca-Cola Zero

Aquesta beguda refrescant es va llançar al mercat el 21 de juny del 2006 com una opció addicional a la Coca-Cola normal i a la Coca-Cola light sense calories. Es dirigeix principalment a joves i adults amb la principal reclamació de que el seu sabor és pràcticament indistingible de la Coca-Cola normal, ja que, a diferencia de la Coca-Cola Light, Zero es basa en la fórmula de la Coca-Cola clàssica.

3. ANÀLISI NUTRICIONAL

 3.1 COMPONENTS COCA-COLA TRADICIONAL

INGREDIENTS

QUANTITATS

Sucre

2.400 gr.

Caramel

37 gr.

Cafeína

3,1 gr.

Àcid fosfòric

11 gr.

Fulles de coca descocainitzades

1,1 gr.

Nou de cola

0,37 gr.

Alcohol al 20%

22 gr.

Suc de llima

30 gr.

Glicerina

19 gr.

Extracte de vainilla

1,5 gr.

Condiments

Essència de taronja

0,47 gr.

Essència de llimona

0,88 gr.

Essència de nou moscada

0,07 gr.

Essència de canela de Xina

0,20 gr.

Essència de coriandro

Un polsim

Essència de nerolí

Un polsim

Essència de llima

0,27 gr.

INGREDIENTS COCA COLA “LIGHT” O “DIET”

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (23.3 Kb)   pdf (390.7 Kb)   docx (154 Kb)  
Leer 13 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com