ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La estrategia de la empresa Vilardell Purtí


Enviado por   •  8 de Diciembre de 2014  •  Informes  •  685 Palabras (3 Páginas)  •  147 Visitas

Página 1 de 3

CONTEXT HISTÒRIC:

 L’any 1958, Jaume Vilardell Purtí va crear a Manresa, una empresa familiar especialitzada en la producció de peces mecanitzades mitjançant la tècnica de decoletatge.

 L’any 1972, es va constituir com a Vilardell Purtí, traslladant les seves oficines a Santpedor

 Els anys 70 i inicis del 80 van servir per consoli dar Vilardell Purtí com a fabricant de components mecanitzats de qualitat, de petit diàmetre; va incorporar activitats complementàries al decoletatge, que proporcionaven un major valor afegit al producte

 Al principi dels anys 80 van començar els contactes i la fabricació de peces per a diferents grups multinacionals.

 L’any 1993 creen el Pla de Gestió, identificació de prioritats per a l’empresa i en la planificació dels mitjans necessaris per aconseguir-los.

 A partir de l’any 2000 Vilardell Purtí es posa com a objectiu l’especialització en productes amb requeriments tècnics d’alt nivell

 A finals de 2003 donen per conclòs l’estudi de mercat, en el qual decideixen participar en la creació d’un nou producte, uns innovadors implants dentals. El 2004, amb la constitució d’un comitè científic, investiguen per cobrir la part de coneixement de la qual no disposaven. A finals de 2004, van començar a donar les passes per a la creació d’un departament d’ R+D propi, amb capacitat per vincular-se amb centres de recerca.

 A finals de 2006 es crea la figura del Director Comercial amb l’encàrrec de conformar una xarxa de comercials que cobrís l’incipient mercat.

 El procés d’exportació s’inicia el 2007, mitjançant un test a diferents països i amb diferents fórmules de penetració.

ESTRATÈGIES:

 Va incorporar activitats complementàries al decoletatge, que proporcionaven un major valor afegit al producte, per a les quals es van crear diferents seccions de producció dins de l’empresa.

 Eficiència de la producció com a principi bàsic. Van començar a fer un procés de continua revisió de la producció per veure que podien millorar. El temps era el factor clau.

 L’empresa va consolidar el seu compromís amb la qualitat, modernitzant el model de gestió i incorporant els últims avenços tecnològics

 Es van constituir equips de millora integrats per di- versos membres que es reunien periòdicament

 Estratègia de diferenciació: El producte havia de ser entès com un conjunt de serveis associats al producte bàsic, que haurien de ser percebuts pel client final com un increment del valor afegit.

 Cada departament exposava,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.6 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com