ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Planificación de la cadena de suministro


Enviado por   •  13 de Enero de 2022  •  Apuntes  •  514 Palabras (3 Páginas)  •  99 Visitas

Página 1 de 3

[pic 1]

Ejercicio MSCM_506

[pic 2][pic 3][pic 4][pic 5][pic 6][pic 7][pic 8][pic 9][pic 10][pic 11][pic 12][pic 13]

CASO .Máximo 1 folio por las dos caras

Eres el Supply Chain Manager de una compañía distribuidora, te das cuenta que el nivel de servicio que se está dando a los clientes no es el óptimo y que sería mejorable. Adicionalmente el coste en entregas parciales se está disparando,  el stock cada vez es mayor y los obsoletos aumentan. Se da la paradoja de que hay roturas de stock (falta de servicio), muchas veces habiendo stock en las ubicaciones del almacén, pero este no aparece fielmente reflejado en el sistema.

Tienes un sistema de gestión rudimentario pero que hasta ahora ha funcionado, sin embargo lo consideras insuficiente de cara al crecimiento futuro planeado de la compañía.

Basándote en lo dado en clase:

¿Cuál sería tu plan de mejora a aplicar?

Considerem que s’hauria de dedicar un temps al contar físicament les referències que es disposen. Seguidament, hauriem de comparar aquests resultats amb la información que realment reflexa al sistema. Un cop realizat aquests dos primers i importants pasos, hauriem de modificar les dades per a que les que es reflexen al sistema siguin correctes i evitar problemas posteriors.

Creiem necesari crear una proposta de gestió d’inventaris amb l’objetiu que hi hagin els menors errors posibles i la información sigui el més veraç possible. Realitzar una revisió del inventaris d’alta rotació cada dues setmanes, ja que al ser d’alta rotació considerem que la posibilitat d’error és major, i una altre revisió de productes B i C cada mes. Amb el principal objetiu de tenir els inventaris controlats i actualitzats al sistema.

Analitzar i estudiar aquelles causes que produeixen aquestes ruptures de stock, serà clau per a una millor gestió i per a entendre les variables que fan que no s’estigui complint amb els nivells d’aprovisionaments acordats previament. Si considerem que fets aquets pasos, el problema persiteix, hauriem d’optimitzar i millorar el nostre sistema ERP (Enterprise Resource Planning).  Fer coneixer a totes les àrees de l’empresa el Forecast planificat per a que aportin un valor i diferents punts de vista per arribar a crear el Forecast colaboratiu.

Per últim, caldria definir el nivell d’importància de totes les referències en estudi per saber-ne el seu marge per rotació, ja que d’aquesta manera, podríem saber amb exactitud la seva mobilitat dins el magatzem i podriam aprovisionar-nos tenint en compte un nou stock de seguretat més fiable que en l’estat anterior. Així doncs, podrem mantenir tots els productes disponibles en tot moment i que no es produeixin ruptures de stock.

 

¿Qué fases tendría?

  1. Compteig de referències físiques i comparació amb l’informació que tenim pujada al sistema.
  2. Actualització de dades i correcció d’errors.
  3. Proposta d’optimització dels inventaris i millora del sistema ERP.
  4. Estudi de la rotació de les diferents referències.
  5. Definir el nou stock de seguretat.

¿Qué tipos de KPI’s utilizarías para monitorizar la mejora?

Rotació d’inventari.

Tassa de comandes pendents. (Comandes no gestionades en el moment de compra/Comandes totals)

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)   pdf (250.9 Kb)   docx (86.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com