ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Qué Es El Marketing? - Català


Enviado por   •  8 de Septiembre de 2013  •  349 Palabras (2 Páginas)  •  248 Visitas

Página 1 de 2

Actualment, totes les empreses d’una forma o altra utilitzen tècniques per tal de fer conèixer els seus productes al mercat i d’aquesta manera, obtenir el màxim benefici aconseguint el major nombre de vendes. Per això, hi ha eines que tot empresari ha de conèixer i utilitza, fins i tot sense saber-ho; estem parlant del màrqueting.

Aquest terme provinent de l’anglès ha estat incorporat recentment i avui en dia gairebé tothom l’utilitzem i el relacionem fonamentalment amb els anuncis; però, ens hem preguntat realment què és el màrqueting?

Inicialment, el màrqueting està definit per l’Enciclopèdia Catalana com el conjunt de tècniques programades, coherents i dinàmiques, orientades a perfeccionar el procés de comercialització millorant l’eficiència en la producció, la distribució i la venda de productes o de serveis. És va dir, el conjunt de tècniques que les empreses utilitzen per tal d’obtenir el màxim rendiment i, d’aquesta manera el màxim benefici, en el procés de comercialització del seu producte. Per tant, el màrqueting no només es refereix a les tècniques i recursos de l’empresari per fer conèixer el seu producte als consumidors, sinó que també inclou les tècniques utilitzades per millorar l’eficiència de la producció o la distribució a l’hora de comercialitzar el producte.

Cal tenir en compte que aquest terme desencadena múltiples definicions, ja que cada empresari o economista pot veure el màrqueting des d’una perspectiva diversa. Per exemple, Philip Kotler , considerat per molts el pare del màrqueting modern i reconegut com el primer expert mundial en la pràctica estratègica de la comercialització, defineix el màrqueting com la tècnica d'administració empresarial que permet anticipar l'estructura de la demanda del mercat elegit, per concebre, promocionar i distribuir els productes i/o serveis que la satisfacin i/o estimulin, maximitzant al mateix temps les utilitats de l'empresa.

Simplificant, definirem el màrqueting com el conjunt de tècniques que utilitzen els empresaris per tal de millorar el procés de comercialització que finalment els permetrà anticipar-se a la demanda i, d’aquesta manera, obtindran el màxim benefici.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com