ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

VALORACION OPERACONES FINANCIERAS


Enviado por   •  14 de Noviembre de 2013  •  563 Palabras (3 Páginas)  •  183 Visitas

Página 1 de 3

1) L’empresa LFP ofereix els mateixos serveis logístics a dos clients diferents, l’empresa FCB i l’empresa RM. Pels mateixos serveis, aquestes empreses tenen contractades diferents condicions de pagament pels serveis que rebran en els propers 5 anys:

a) L’empresa FCB paga unes quotes semestrals i vençudes de 20.000€.

b) L’empresa RM, en canvi, paga unes quotes trimestrals i anticipades de 10.000€.

Per motius polítics, l’empresa LFP no pot seguir oferint els serveis a les dues empreses alhora. Si fem servir un tipus de valoració del 4% anual amb capitalització trimestral, amb quina de les dues empreses li interessa més continuar?

SOLUCIÓ

Per conèixer quina de les dues opcions de pagament és la més interessant per l’empresa hem de comparar el valor, calculat en un mateix instant del temps, de les quotes que han de pagar-se. Si el moment escollit és l’origen de l’operació, hem de calcular el valor actual de la renda associada a cada opció de pagament.

Nota: És molt important que quan treballis amb rendes financeres identifiquis totes les característiques de la renda, és a dir, periodicitat, localització del terme dins del període, inici de la renda, horitzó temporal i naturalesa del terme.

A continuació i per resoldre cadascun dels apartats de l’exercici és convenient que segueixis els següents passos: Esquema temporal, Equació a aplicar i Resolució.

Opció a)

El conjunt de capitals financers que ha de pagar l’empresa FCB tenen una periodicitat semestral i la seva quantia, de 20.000€, és constant. Per tant, aquest conjunt de capitals defineix una renda financera constant i semestral. A més, la renda associada pot classificar-se com a vençuda i immediata. És a dir, la primera quota es paga al final del primer semestre.

En definitiva, les característiques de la renda financera associada al pagament pels serveis prestats són les següents: semestral, vençuda, immediata, temporal i constant.

L’ esquema temporal de l’operació és el següent:

Equació a aplicar:

Les variables que coneixem i el seu valor són:

• Freqüència de les quotes = Freqüència de la renda financera: m = 2 (semestral).

• Termini de l’operació: t = 5 anys.

• Nombre de quotes = Nombre de termes de la renda: n = 2•5 = 10.

• Import de la quota = Import del terme de la renda: C = 20.000€.

• Tipus

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.7 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com