ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

CONFLICTO ENTRE JEFES


Enviado por   •  13 de Abril de 2020  •  Ensayos  •  1.540 Palabras (7 Páginas)  •  107 Visitas

Página 1 de 7

Treball

CONFLICTO ENTRE JEFES DE SECCIÓN TRAS LAS REESTRUCTURACIÓN DE LA EMPRESA


1. Fes una breu síntesi de la situació de context: empresa, situació i moment actual, perspectives (màxim 10 línies)

La Empresa LLAMEN,S.A, amb més de 20 anys d’historia, es una gran empresa textil considerada com una de les més productives del sector en l'àmbit nacional i europeu.

LLAMEN,S.A es veu afectada per un conflicte interior,degut a la nova direcció de la empresa. Els departaments de Distribució i Comercial s’hauran d’unificar formant el nou departament de Gestió Externa, departament que origina el conflicte.

El Sr.Ruiz director del departament Distribució i el Sr. Peláez director del departament Comercial, manifesten condicions diferents per els seus treballadors, condicions que involucran a Sr.Martínez del departament de Recuros Humans per tal de solucionar el conflicte.

2. Resumeix les posicions que defensen respectivament els Sr. Peláez i el Sr. Ruiz. Quines diferències de valors penses que impliquen aquestes posicions? Per què penses que les diferències de posició han acabat en conflicte?

Posicions defensives:

  • El Sr. Ruiz defensa que tots els treballadors del departament de gestió externa tenen dret a la promoció i formació i que tenen dret dels a un descans setmanal continuat de 36 hores.
  • El Sr. Peláez, en canvi, defensa el contracte de treballadors ja formats ja que formar els contractats és menys econòmic i que el descans setmanal continuat de 24 hores és suficient.

 DIFERÈNCIES DE VALORS QUE IMPLIQUEN AQUESTES POSICIONS

Valors del  Sr. Ruiz :

  • Treballador infatigable que porta 15 anys a l’empresa i els últims 10 com a cap del departament de distribució.
  • Persona molt respectada i valorada pels seus treballadors que han estat sota el seu comandament degut al gran interès per la promoció i formació dels membres del seu equip així com la seva preocupació de fer-los partícips de les decisions que es deuen prendre al seu departament.
  • Clima laboral satisfactori en el seu departament que repercutia positivament en la productivitat laboral.

Valors del Sr. Peláez:

  • S’ha incorporat a l’empresa recentment amb l’arribada del nou president  de l’empresa.
  • Esta d’acord amb la nova política de pressupost de cada departament que implica un reajust de personal y recursos, imposada per la nova direcció.
  • La seva preocupació fonamental es la del compliment dels objectius encara que això suposi, preocupar-se bàsicament per la productivitat oblidant alguns temes de benestar dels treballadors.

Pensem  que les diferències de posicions han acabat en conflicte ja que tenen valors de lideratge completament oposats i per tant es confronten les diferències sense arribar a cap acord. Com aquesta situació conflictiva afecta directament als treballadors i a la seva productivitat necessiten solucionar aquest conflicte immediatament i necessiten l’ajuda d’un mediador.

3. Si la unificació dels departaments de Distribució i el Comercial es considera necessari, com s’hagués hagut de gestionar aquest canvi per prevenir el conflicte?

La decisió d'accedir a un mediador des del primer moment ha estat la encertada, tot i posar en joc la estabilitat dels dos departaments ja existents, i accedint a recursos humans, encarregada de potenciar els beneficis dels treballadors i l'empresa farà una tasca equilibrada per a beneficiar a les dues parts.

Prioritzar el benestar de treball i la confiança dels treballadors a l'empresa es un punt molt important ja que requereix de molta feina de construir i aporta grans beneficis a la productivitat. És per això que decantar-se per la formació dels treballadors abans que la de contractar nou personal, pot ser un benefici per la empresa, tot i el seu cost.

En tot cas si la unificació permetés una petita separació dins de les tasques on els antics càrrecs poguessin aportar la seva experiència per tal de seguir liderant, sense necessitat de compartir tasques, podrien seguir amb la productivitat de l'empresa i s'evitaria el conflicte, tot en cas que aquest departament permetés aquest tipus d'acció.

Una altra opció que s’hagués pogut adoptar hagués sigut la de parlar amb el Sr. Ruiz i Sr. Peláez abans de la creació d’aquest nou departament que unificaria ambdós i haver arribat a un acord anterior, el que hagués fet que un cop instaurat aquest nou departament ja hi haguessin les normes establertes i s’hagués evitat un conflicte amb mediador afectant a empresa i treballadors.

4. Atesa la voluntat de l’empresa i del mediador de solucionar eficientment el conflicte, quins aspectes de la situació fan preveure dificultats en aquesta resolució, i quins altres juguen a favor d’una resolució eficient.

Aspectes de la situació que fan preveure dificultats en la resolució:

  • Canvis en la estrategia de funcionament i en la manera de treballar dels equips que dirigia cadascun , al no coincidir en els plantejaments directius.
  • La diferent forma de treballar de cadascun. El Sr. Ruiz porta molt de temps en l’empresa i això fa que prioritzi el benestar en el clima laboral, el seu reconeixement per part dels treballadors és aquest, la preocupació per fer-los participar en les decisions en el departament. En canvi el Sr. Peláez s’acaba d’incorporar a l’empresa i la seva principal preocupació és la productivitat sense tindre en compte el benestar dels treballadors. Aquest és l’aspecte més preocupant per treballar juntament ambdós perquè la negociació entre ells no ha donat resultats.
  • En les propostes fetes al mediador , els valors del Sr. Ruiz i Sr. Peláez ,

són molt descompensats i no li serà fàcil al Sr. Martínez.

Aspectes que juguen a favor d’una resolució eficient:

  • Tenint en compte els diferents punts de vista , la decisió d’accedir a un mediador ha estat bona, ja que podrien haver continuat sense el problema resolt i això perjudicaría  l’empresa, però han decidit mirar per un bé comú i no personal.
  • L’aspecte més important és que en la taula de valors explicada per cadascú al Sr.Martínez hi ha un punt intermig entre les propostes de cadascú, que és el número 7 on proposen 30 hores de descans continuat i 6 hores en cursos de formació. Això és un primer pas per l’inici d’una nova negociació entre els dos amb l’ajut del mediador, ja que tenen una visió comuna pel bé del departament i posteriorment al de l’empresa.

5. Com penses que acabarà aquesta situació? Hi haurà canvis de la estructura organitzativa de l’empresa? Hi haurà alguna contractació/acomiadament/reassignació? Raona la resposta.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.8 Kb)   pdf (112.3 Kb)   docx (12.7 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com