ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cadena De Favorss


Enviado por   •  3 de Octubre de 2014  •  3.360 Palabras (14 Páginas)  •  504 Visitas

Página 1 de 14

BERNAT FALOMÍ

PROFESSOR: M.NIETO

CURS: 4t. ESO A

CIUTADANIA

1. Enumera i descriu breument els personatges principals de la pel•lícula.

Eugene Simonet és el professor de socials de 7grau. Ell proposa que els alumnes busquin una manera per millorar el món. És una persona que li falta confiança en si mateix i no s’acaba d’agradar tal com és físicament.

Arlene Mckinney és la mare del Trevor és una dona que es troba endinsada amb l’alcohol . Té una relació al principi una mica pobre amb el seu fill però va a millor. Al final té una relació amb el senyor Eugene Simonet .

Trevor Mckinney és un nen de 11anys que intenta aconseguir tot el que es proposa. Ell comença la cadena de favors i creu que pot canvia el món .

2. Enumera i descriu breument els personatges secundaris de la pel•lícula.

Mare de Arlene Mckinney és una de les persones més importants perquè el reporter no hagués començat la cadena de favors si no hagués estat per a ella,també és la avia del Trevor.

Chris Chandler és un periodista que decideix investigar l’origen de la cadena de favors . I així el periodista fa famós a Trevor i a la seva cadena de favors .

Jerry és el primer beneficiat de la cadena de favors , Trevor l’ajuda a intentar deixar la beguda i les drogues .Al principi no ho pot aconseguir però després el Jerry reflexiona i compren el valor de la vida y comença a passar la cadena de favors .

Companys de classe van ser els companys de classe del Trevor i un d’aquests companys va ser l’últim que el Trevor va ajudar en aquesta cadena de favors .

3. El professor Simonet ensenya als seus alumnes la pissarra amb la següent proposta de treball: "Pensa en una idea que canviï el nostre món i posa-la en pràctica". Com reaccionen els alumnes? Per què?

No reaccionen massa be .

Perquè els nens diuen que serà un rotllo , que seria una bogeria perquè pensen que si vols un treball fins al final de curs serà una cosa difícil de fer i que creuen que una idea que canvi el nostre món i posar-la en pràctica és una cosa quasi impossible de fer .

4. Com reaccionaries tu si et proposessin alguna cosa semblant?

El primer que pensaria és que no tinc prou poder per canviar jo sol el món però si em donessin les facilitats per fer-ho el que primer faria seria anotar les necessitats que tingués al meu voltant i extensiu al meu país i posaria fil a l’agulla per poder –ho dur a terme . Seria un treball bo de fer amb el que aprendria moltes coses i sobretot el més important és que col•laboraria amb la creació d’un món millor .

5. Quines coses del món t'agradaria canviar?

Del nostre món canviaria tantes coses que tardaria dies a explicar-les . Però lo

primordial seria abolir la misèria del tercer món , que tothom disposés de menjar

i condicions humanitàries bàsiques . Les guerres també s’havien de suprimir ja que

només ens porten que desgracies penes i ruïna igual que les armes . També eliminaria la crisi a la que tots estem sotmesos : ja sé que és un tema molt nou que ara ens envolta però està fent patir molt a les persones .

Canviaria també la desigualtat social i de gènere , lluitaria contra qualsevol forma d’exclusió i milloraria el medi ambient.

6. Què creus que pots fer per canviar-les?

La primera cosa és confiar en el meu projecte perquè si jo no hi crec difícilment ho podré portar a la pràctica . Coses se’n poden fer moltes faria una llista incalculable de propostes i intentaria consciencia primer als del meu costat com poden ser família , companys ..... i a partir d’aquí fer – ho extensible al meu ajuntament i anar més enllà.

7. Què en penses de la proposta de Trevor? Et convenç? Pot fer-se realitat algun dia?

Jo penso que és una idea genial i que algun dia és podria complir , perquè un cop tu t’han ajudat te’n adones que tu també pots donar aquesta ajuda a les altres persones que ho necessitin . Però seria bo que aquesta cadena s’iniciés des de diferents punts del planeta de manera que és fes extensiu a milions de persones . No és tant el que se’ns demana només ajudar desinteressadament a tres persones , i a nosaltres no ens costa res i és molta l’ajuda que es pot arribar a rebre.

8. Què passaria si un grup important de persones decidís dur a terme aquesta idea?

Seria perfecte. És fantàstic pensar a quina quantitat tant gran de persones podrien arribar aquests favors; aquesta cadena seria molt extensiva i tot i que és possible que hi hagués persones que tallessin la cadena perquè estaria iniciada a molts punts del planeta per una banda o altre es desenvoluparia. Aquests tipus de cadenes s’han fet servir per Internet per demanar ajuda per alguna causa i s’han aconseguit molts bons resultats.

9. Seria millor la convivència entre tots, si es portés a la pràctica la proposta de fer favors sense esperar res a canvi? Per què no ho fem?

Les persones en el nostre món són molt injustes i desconfiades i la majoria no actuen sense obtenir res a canvi. Hauríem de canviar el xip i actuar segons ens dicta el nostre cor sense esperar res a canvi , només per el simple fet de sentir-nos bé amb nosaltres mateixos i el fet d’haver col•laborat amb algú desinteressadament .Penso que ho podríem proposar a la nostra societat però em sembla que no funcionaria ja que estem massa ben acostumats i no tindria èxit.

10. Quins valors morals apareixen a la pel•lícula i quins no? En quines situacions? (exemples de valors morals: Igualtat, Justícia, Tolerància,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (17 Kb)  
Leer 13 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com