ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ELS CECS


Enviado por   •  23 de Noviembre de 2013  •  Prácticas o problemas  •  1.380 Palabras (6 Páginas)  •  269 Visitas

Página 1 de 6

1. Penseu que això es possible?. Quina d’aquestes opcions considereu més adequada:

Proposar una compartida entre el CEE i el CO / CO i CEE.

Proposar una USEE en un centre ordinari.

Escolaritzar-lo en un centre ordinari (aula).

Pensem que escolaritzar en Jordi a un centre ordinari és totalment possible, ja que la intervenció educativa s’ha de regir pel principi d’atenció a la diversitat de tot l’alumnat i ha de fer possible, viable i prioritària una escola realment inclusiva, on tothom hi tingui cabuda i s’hi senti atès.

L’escola ha de definir plantejaments sobre l’atenció a la diversitat i aplicar estratègies adients a fi de donar resposta als diferents interessos, capacitats i ritmes d’aprenentatge de l’alumnat i, si estudiem i analitzem el cas d’en Jordi, considerem adequat proposar una USEE en un centre ordinari.

Les USEE són un recurs personal de suport que complementa els altres de què disposa el centre i s’orienta especialment a facilitar la participació i l’aprenentatge de l’alumnat amb manca d’autonomia en entorns escolars ordinaris –en el nostre supòsit pràctic, derivada de trastorns greus del neurodesenvolupament i de la conducta–.

En efecte, els infants amb autisme necessiten de manera continuada un suport personal que els garanteixi protecció, acompanyament i un model de pautes de comportament en els processos d’aprenentatge social que els permeti assolir un grau satisfactori d’autonomia personal. Per tant, en Jordi requereix, a més d’un suport educatiu específic, un suport continuat a la seva autonomia personal per tal de fer efectiva la seva inclusió escolar en igualtat d’oportunitats. Per aquest motiu considerem oportú que el Jordi acudeixi a una USEE en un centre ordinari, ja que anirà sempre acompanyat d’un/a mestre o d’un/a educador/a perquè l’ajudi, però tenint sempre un grup d’alumnes de primària de referència.

Per tant, independentment de les seves necessitats de su¬port, en Jordi formarà part del seu grup classe ordinari, i els diferents recursos que requerirà s’han gestionar per facilitar la seva participació en les activitats ordinàries i per ajudar-lo i oferir-li suport a davant les dificultats en els aprenentatges en entorns normalitzats.

En definitiva, proposant l’escolarització d’en Jordi a una USEE en un centre ordinari, vetllarem perquè en Jordi se senti part del seu grup classe i afavorirem la seva autonomia i l’aprenentatge en entorns ordinaris.

2. Avantatges i inconvenients de cada modalitat d’escolarització.

Existeixen molts tipus de modalitats d'escolarització, en molts casos hem parlat sobre aquest tema, les opcions creiem que són molt personals en relació al centre, a l'atenció que mostrin els professionals, a l'actitud de la família, etc. i no podem dir el que certament és un avantatge i un inconvenient en cada modalitat ja que és un informe individual que depèn segons el cas de cada infant. Tot hi així nosaltres hem establert uns criteris a seguir que són la inclusió de l’infant, tenir en compte la societat que ens envolta, i la relació família- escola.

Pel que fa al centre ordinari (aula) és la que nosaltres pensem que és més adequada com ja hem explicat en la pregunta anterior. El centre ordinari no solament es podrà relacionar amb nens i nenes que tinguin algun tipus de dificultat sinó amb tot tipus d'infants, el centre ordinari és una escola inclusiva, ha de ser una escola inclusiva ja que hi ha d'haver cabuda per a tots els nens i nenes, s'hi veu reflectida l'heterogeneïtat de la nostra societat. Això ho veiem com un avantatge ja que el Jordi pot aprofitar-ho per crear amistats, per relacionar-se amb nens i nenes de la seva edat els quals no tinguin el mateix problema o dificultat que ell i el puguin ajudar a evolucionar, a fer nous aprenentatges...

Les habilitats bàsiques que adquirirà ho farà al mateix ritme que els de la seva edat, seguirà les dinàmiques escolars que es plantegin dins l'aula,

Per tant com a major avantatge és la inclusió, molt important encara que sigui una sola cosa ja que en una llarga això farà que el Jordi no es senti sol, estigui integrat a la societat, el tinguin en compte i coneguin que el Jordi forma part de tots nosaltres.

Per altra banda com a cosa negativa l'escola ordinària segueix un ritme concret, potser aquest no ho podrà seguir el Jordi, en alguns casos interrompre la classe, però tot i així qualsevol alumnes

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.6 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com